Yunanistan’da orman yanginlariyla mücadele sürüyor. Baskent Atina’nin batisinda 3 gündür devam eden yanginda birçok ev küle döndü, yüzlerce kisi ise tahliye edildi. Rodos Adasi’ndaki Apollonas köyünde de ormanlik alanda yangin çikti. Yerel kaynaklar tarafindan yapilan açiklamada, hizli sekilde yayilan yangin nedeniyle bölgedeki 4 köy ve 1 otelin bosaltildigi belirtildi. Siddetli rüzgarin sürekli yön degistirmesinin alevlerin kontrol altina alinmasini engelledigi ögrenildi.
Avrupa Komisyonu Sivil Koruma ve Insani Yardim kurumu tarafindan yapilan açiklamada, Yunanistan’in Avrupa Birligi (AB) Sivil Koruma Mekanizmasi’nin etkinlestirilmesini talep etmesi üzerine 4 Canadair yangin söndürme uçagi ile Romanya’dan itfaiye ekibinin ülkeye gönderildigi ifade edildi. Açiklamada, ülkeye orman yanginlariyla mücadele için toplam 220 itfaiyeci ve 65 yangin söndürme aracinin sevk edildigi kaydedildi.
Yunanistan Ulusal Meteoroloji Servisi, sicakliklarin yarin itibariyla artacagini, termometrelerin 43 santigrat dereceyi göstermesinin beklendigini açikladi.
Yunanistan Orman Yanginlariyla Mücadele Ediyor
Yunanistan’in baskenti Atina yakinlarindaki orman yanginlariyla mücadele devam ederken, Rodos Adasi’nda da yangin çikti.



















