Yunanlar Edremit’te Kırmızı Güllerle Karşılandı

Bir tur şirketi tarafından günübirlik Balıkesir`in Edremit ilçesine getirilen 150 kişilik Yunan turist grubu, Edremit Ticaret Odası önünde Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ve beraberindekiler tarafından kırmızı güllerle karşıladı.

İlçenin ekonomisini canlandırmak amacıyla bir tur şirketinin getirdiği turistlerin ayağını alıştırmak için protokol üyelerini katıldığı karşılama töreni düzenlendi.

Midilli adasından feribotla Ayvalık’a, oradan da Edremit Belediyesi`ne ait otobüslerle ilçeye getirilen Yunan turistler, Başkan Kılıç ve beraberindekilerle tokalaştı. Karşılamanın kendilerini şaşırttığını söyleyen Yunanlar, çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Törenin ardından belediyeye geçen grup, bir süre dinlendikten sonra Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı`nı gezdi. Akşamüzeri de Edremit’ten ayrıldılar. Grupta bulunan Yunan gazeteci Samiotis Stratis, “Şehri gezmek için geldik ve başkanı görünce çok mutlu olduk. İki tarafın da arkadaşlığını kutlamak için bu gezi çok güzel oldu. Bu iki tarafı birbirine daha da yaklaştıracak bir organizasyon.” dedi.

Başkan Tuncay Kılıç da , “Midilli adasının saygıdeğer halkını Edremit’e getiren Hüseyin Engin’e teşekkür ediyorum. Pazarımızı beğeneceklerini ümit ediyorum. Yunan halkıyla yıllarca asırlarca beraber yaşadık ve kardeş olarak yaşamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Pazarcı esnafı ise önce pazarın düzeltilmesi, ondan sonra turist getirilmesi gerektiğini savundu. Bazı pazarcılar da uygulamayı ilçe ekonomisini canlandırma açısından olumlu bulduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile