Yunus Emre Enstitüsü, Romanya'da Bir Ay Sürecek 'Türkiye Yaz Kampi'Ni Baslatti

Yunus Emre Enstitüsü, Romanya'da Bir Ay Sürecek 'Türkiye Yaz Kampi'Ni Baslatti

Yunus Emre Enstitüsü, Romanya’nin baskenti Bükres’teki en ünlü müzeler arasinda yer alan Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi ev sahipliginde bir ay sürecek “Türkiye Yaz Kampi”ni baslatti.

Bükres Yunus Emre Enstitüsü tarafindan okullarin tatil olmasinin ardindan çocuklarin yaz dönemini verimli ve eglenceli bir sekilde geçirmesi, Rumen çocuklarin ise Türk kültürünü yakindan tanimasi amaciyla “Türkiye Yaz Kampi” düzenleniyor. Açik hava etnografya müzesi olan Dimitrie Gusti Ulusal Köy Müzesi’nde çocuklar 6 hafta boyunca sürecek Türkçe, seramik, dokuma, cam boyama, çömlek, taki tasarimi, ebru, yapboz, resim, halk oyunlari ve drama atölyelerine katilacak. Türkiye Yaz Kampi’nda gerçeklestirilen çesitli atölye çalismalarinin yani sira düzenlenen bilgi yarismalariyla çocuklar hem eglenerek ögreniyor hem de ödüllerini aliyor. Bu çalismalarin ardindan çocuklar, Türk mutfagindan lezzetli atistirmaliklarinin tadini çikararak, siir seslendirmeleri ve tiyatro gösterilerini de izleme firsati buluyor.

“Türk kültürünü daha yakindan tanimalari amaciyla Ulusal Köy Müzesi ile bu yaz kampini organize ediyoruz”

Romanya Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mustafa Yildiz, “Yaz tatili boyunca çocuklarimizin ekrandan uzak durmalari, yaparak ve yasayarak ögrenmeleri, Türk kültürünü daha yakindan tanimalari amaciyla Ulusal Köy Müzesi ile bu yaz kampini organize ediyoruz. Öte yandan velilere Tercihim Türkçe Projesi ile devlet okullarinda Türkçenin seçmeli yabanci dil dersi olmasina iliskin gelismeleri de bu vesileyle anlatiyoruz. Yaz kampimizin stantlarinda ise Romanya’da üniversite egitimi alan veya Erasmus Programi ile Romanya’ya gelen Türk gençleri ve Enstitümüzde Türkçe ögrenen Rumen kursiyerlerimiz gönüllü olarak çalisiyorlar” dedi.

Çocuklarin yogun ilgi gösterdigi Türkiye Yaz Kampi, 2 Agustos tarihine kadar devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile