Bu yıl 2‘incisi düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Çankırı‘ya gelen misafirlerin Türkçe söylediği şarkılar, türküler ve dansları beğeniyle izlendi. Yaz okulunda Çankırı yaran evinde kına gecesi ile Çankırı’daki düğünler hakkında bilgi verildi. Bayan katılımcılara kına yakıldı. Daha sonra gece boyunca Çankırı folklor grubu ile doyasıya vakit eğlendiler. Belçika, Kazakistan, Makedonya, Bosna Hersek, Arnavutluk, Polonya, Mısır, Lübnan, İran, Suriye ve Bulgaristan‘dan rehberlerle birlikte gelen 30 kişilik grup, geçtiğimiz günlerde Çankırı‘nın tarihi ve turistlik yerlerini gezerek, Türk kültürü hakkında bilgi aldı.
100. Yıl Kültür ve Sanat Merkezi‘nde katılımcılara kendi ülkelerini ve kültürlerini Türkçe olarak anlatan öğrenciler, Türkiye‘de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. 11 ülkeden gelen öğrenciler, kendi kültürlerini Türkçe olarak anlatılar. Bulgaristan‘dan gelen Adziama Mitava, Severina Eneva ve Petya İvanova‘nın kendi yöresel türkülerini söyleyerek halk danslarını yapmaları beğeni topladı.
Eldivan ilçesi Şahin tepesinde Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş Türkçe sevdalılarını ağırladı. Ardından Yapraklı ilçesine geçen yabancı konuklar Yapraklı barajına ve yaylasına hayran kaldılar. Yaylada Türk kültürüne ait mendil kapmaca, dalya ve yakan top gibi oyunlarını oynadılar. Akşam ise yine Çankırı yaran evinde kendilerine özel bir gösteri yapıldı. Yaran takım yemeğinden sonra, toplu fotoğraf çektirilerek program sona erdi.
Ilgaz ve Kastamonu‘yu gezen 30 kişilik grup, İstanbul‘a hareket etti. Program boyunca Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır, öğretim üyeleri yabancı Türkçe gönüllülerini yalnız bırakmadı.
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Sona Erdi
Bu yıl 2‘incisi düzenlenen Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında Çankırı‘ya gelen misafirlerin Türkçe söylediği şarkılar, türküler ve dansları beğeniyle izlendi.