Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Ve Malezya Arasindaki Bilimsel Çalismalara Katki Saglayacak Eserini Yayimladi

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Ve Malezya Arasindaki Bilimsel Çalismalara Katki Saglayacak Eserini Yayimladi

Yunus Emre Enstitüsü, prestij eserleri arasina ‘Baglari Derinlestirmek: Türkiye-Malezya Iliskilerine Çok Boyutlu Bir Perspektif’ adli eserini ekledi.

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü ile Malaya Üniversitesi arasinda imzalanan Türkiye Akademik ve Bilimsel Is Birligi Projesi (TABIP) kapsaminda 25 Türk ve Malezyali akademisyenin katki sundugu ‘Baglari Derinlestirmek: Türkiye-Malezya Iliskilerine Çok Boyutlu Bir Perspektif’ isimli eseri yayimlandi.

Malezya’nin en prestijli yayinevleri arasinda yer alan Malaya Üniversitesi Yayinevinde basilan eserin ön sözü Yunus Emre Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Seref Ates ile Malezya’nin Ankara Büyükelçisi Sazali Mustafa Kamal tarafindan kaleme alindi.

Akademik ve Bilimsel çalismalara katki saglayacak

Editörlügünü Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Ömer Altun ile Malaya Üniversitesi Ögretim Üyesi Dr. Asyraf Israqi’nin yaptigi bu önemli eser, iki ülke arasindaki akademik ve bilimsel çalismalara katki saglayacak. Yaklasik iki yil boyunca hazirlik çalismalari süren ‘Baglari Derinlestirmek: Türkiye-Malezya Iliskilerine Çok Boyutlu Bir Perspektif’ adli eserde tarih, kültür ve egitim basta olmak üzere pek çok alan yer verilerek 18 bölüm hazirlandi.

“Eser, Türkiye’nin ‘Yeniden Asya Girisimi’ vizyonuna akademik ve kültürel baglamda önemli bir kakti saglayacaktir”

Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Dr. Ömer Altun, yaptigi açiklamada “Türkiye ve Malezya iliskileri üzerine çalistigimiz bu eser, ülkelerimiz arasinda akademik ve bilimsel is birliginin gelismesinde önemli bir etken olacaktir. Eser, Türkiye’nin ‘Yeniden Asya Girisimi’ vizyonuna akademik ve kültürel baglamda önemli bir kakti saglayacaktir. Türkiye ve Malezya arasindaki diplomatik iliskilerin tesis edilmesinin 60.yil dönümüne girdigimiz bu günlerde, her iki ülke için anlamli bir eseri ortaya koymamiza destek olan tüm akademisyenlere tesekkür ediyorum” ifadesini kullandi.

Koordinatör Dr. Altun, “Kuala Lumpur Yunus Emre Enstitüsü olarak kadim dilimiz Türkçenin ve zengin Türk kültürünün tanitilmasina yönelik çalismalarimizin yani sira Malezya basta olmak üzere Asya ülkelerinde akademik ve bilimsel alanlarda is birlikleri gerçeklestirmeye devam edecegiz” degerlendirmesinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile