Yunus Emre'yi Anlattigi Programla Sedat Simavi Ödülü Kazandi

Yunus Emre'yi Anlattigi Programla Sedat Simavi Ödülü Kazandi

Yasar Üniversitesi Medya Merkezi Uzmani Turgut Onarir, üniversite radyosunda yayinlanan hazirlayip sundugu “Bizim Yunus: Ask ve Irfan Insani Yunus Emre” adli belgesel nitelikli radyo programi ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) düzenledigi 45. Sedat Simavi Ödülleri Radyo Dali’nda Övgü Ödülü kazandi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafindan kurucu baskani adina düzenlenen Sedat Simavi Ödülleri, Burhan Felek Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle 45. kez sahiplerini buldu. 9 dalda 21 kisinin ödül aldigi törende, Yasar Üniversitesi Medya Merkezi Uzmani Turgut Onarir, vefatinin 700’üncü yili nedeniyle Yunus Emre’nin yasam öyküsünü; düsünceleri, sözleri ve ögütleriyle birlikte aktaran ve Yasar Üniversitesi Internet Radyosu radYU’da yayinlanan radyo programi “Bizim Yunus: Ask ve Irfan Insani Yunus Emre” ile Radyo Dali’nda Övgü Ödülü’ne layik görüldü.



Övgüye deger görüldü

TGC açiklamasinda, “Bir üniversite radyosunun yayin gelenegi kazanmasina katki saglayacak nitelikli içerik üretimini Yunus Emre’nin felsefi anlayisi üzerine olusturmasi ve bu prodüksiyonu, Yunus Emre’nin esas fikirlerini atlamadan gerçeklestirebilmesi” nedeniyle seçici kurul tarafindan övgüye deger görüldügünü belirtti.

Ödülünü TGC Genel Saymani Ahmet Özdemir’den alan Turgut Onarir, her dönemin sairi olarak yasayan, sabir, hosgörü ve iyilik degerlerini benimsemeye yönelik telkinleriyle yüzyillardir insanliga isik saçan ve ögütleriyle yol gösteren büyük Türk düsünürü Yunus Emre’nin yasam öyküsünü; düsünceleri, sözleri ve ögütleriyle birlikte aktaran bu program ile ödül almanin gurur verici oldugunu söyledi.

Onarir, “Sedat Simavi Ödülleri’nde ilk kez bir üniversite radyosunda yayinlanan programin ödüle deger bulunuyor olmasi, benim için bu ödülü çok daha degerli kiliyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile