Yunus Emre Yili'nda Yunus Emre Kitaplarina Beklenen Ilgi Yok

Yunus Emre Yili'nda Yunus Emre Kitaplarina Beklenen Ilgi Yok

2021 "Yunus Emre ve Türkçe Yili" ilan edilmesine ragmen Eskisehir’deki sahaflarda Yunus’la alakali eserlere ilgi beklenin altinda.

Yilbasinda, ölümünün 700 yili sebebiyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan 2021 yili "Yunus Emre ve Türkçe Yili" olarak ilan edilmisti. Ilanin ardindan Yunus, kabri basinda basta olmak üzere çesitli etkinliklerle anilmaya baslanmisti. Türk edebiyatina Allah sevgisi, insan sevgisi, ilahi adalet, ölüm gibi konularda önemli eserler veren Yunus Emre’nin eserlerine Eskisehir’de beklenilen ilgi gösterilmiyor.

Çesit çok, ama ilgi yok

Konuyla alakali sahaf Özgür Özyürek, Yunus Emre kitaplarina gösterilen talebi göz önünde bulundurarak, insanlarin ilgisini hakkinda konustu.

Kitaplara talebin düsük oldugunu ve konudan duydugu üzüntüyü dile getiren sahaf Özgür Özyürek, “Bu sene bildiginiz üzere ‘Yunus Emre ve Türkçe Yili’, ama ne yazik ki böyle özel bir yil olmasina ragmen özellikle yetiskin kategorisinde ekstra bir talep yok. Maalesef Yunus Emre ve Haci Bektasi Veli gibi âlimlerin kitaplarina normalin üstünde bir talep görmedik. Raflarimizda Yunus Emre gibi âlimlerin kitaplarinda çesit çok fazla, yani eski kitaplardan yeni kitaplara kadar fakat buna ragmen ilgi çok düsük” diye konustu.

Bir baska sahaf olan Haluk Akkaya, ise diger meslektasinin dediklerine katilarak Yunus Emre ve Türkçe Yili’na ragmen Yunus’un eserlerine talebin ayi bir biçimde devam ettigini belirtti.

Haluk Akkaya, “Yunus Emre’yle alakali kitaplarin satisinda henüz bir artis yok. Eskiyle ayni olarak haftada bir ya da iki kez Yunus Emre toplu eserlerinin oldugu kitabin satisi var. Okuyucularin yani sira Yunus Emre ile alakali verilen eser sayisinda da bir degisiklik yok” ifadelerine yer vererek halkin ve yazarlarin ilgisine degindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile