Yunusemre Belediyesi Sürdürülebilir Enerjiye Katildi

Yunusemre Belediyesi Sürdürülebilir Enerjiye Katildi

Manisa’nin Yunusemre Belediyesi tarafindan hayata geçirilen günes enerjisi santrali ile ilçeye sürdürülebilir enerji saglanmis oldu.

Yenilenebilir enerji alanina yatirim yapan Yunusemre Belediyesi, Karaahmetli Mahallesinde kurdugu günes enerji santrali (GES), törenle açti. Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban’in ev sahipligini yaptigi törene Sehzadeler Belediye Baskanvekili Yenal Yildirim, CHP Yunusemre Ilçe Baskani Mehmet Arslan, Saadet Partisi Il Baskani Zekai Yilmaz, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, Manisa Pazarcilar Odasi Baskani Destan Bulgay, Manisa Madeni Sanatkarlar Odasi Baskani Halil Kirli, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis Üyeleri, Birim Müdürleri, sivil toplum kurulusu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’yla baslayan törende halk oyunu ekibi de gösteri yapti. Törende ilk olarak söz alan Belediye Baskan Yardimcisi Ali Kuyumcu, tesisin kamusal anlamda bölgenin en büyük günes enerji santrallerinden biri oldugunu söyledi.



“Artik elektrik Yunusemre Belediyesi için sorun olmayacak”

Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban yenilenebilir enerji yatirimini Manisa’ya kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Bu yatirimda emegi olanlara tesekkür eden Baskan Balaban törende yaptigi konusmada, “Enerji dünyada en önemli stratejik unsurlardan bir tanesi. Günümüz dünyasinda enerji savaslari tüm hiziyla devam ediyor. Bu enerjiyi elde ederken de temiz ve sürdürülebilir bir enerji kavrami çok önemli. Dogayi yok ettikten sonra o enerjinin de bir anlami kalmiyor. Biz parti olarak hem temiz enerji hem de temiz çevre felsefesiyle hareket eden bir programa sahibiz. Bu nedenle günes enerji santrali çok dogru bir enerji üretim sistemi. Bizden önceki belediye baskanimiz ve ekibinin baslattigi projeyi 5 aylik bir çalisma sonrasi hizmete açiyoruz. Bizden önce kim ne yaptiysa yaptiklari için tesekkür ederiz. Bu anlamda projeyi baslatan Mehmet Çerçi ve ekibine tesekkür ediyorum. Ama sunun da bilinmesini rica ediyorum. Buranin bütün borcunu biz ödeyecegiz. 109 milyon TL kredi çekilmis. Kredinin geri ödemesi 210 milyon TL. Önceki dönem bu paranin yalnizca 15 milyon TL’si ödenmis. Bu tesis ile birlikte Yunusemre Belediyesi elektrige para ödemeyecek. Artik elektrik Yunusemre Belediyesi için bir sorun olmayacak. Bizden önceki dönemde GEDIZ AS’ye 16 milyon TL borç birikmisti. Bu borcu dahi ödeyemeyen bir belediye devraldik. Bunu da bahane etmiyor, is üretiyoruz. Projede emegi geçen herkese bir kez daha tesekkür ediyorum” dedi.

Yunusemre Belediyesi’nin Yuntdagi’nda yaptigi çalismalar hakkinda da bildi veren Belediye Baskani Balaban sunlari söyledi: “CHP’nin belediyeyi almasiyla birlikte Yuntdagi’nda degisim söz konusu. Bölgede kültür sanat etkinlikleri basladi.

Belirli günlerde kirsal mahallelerimizde sinema günleri yapiyoruz. Bu anlamda halkimizdan da büyük destek görüyoruz. Tüm mahallelerimizi önemsiyoruz”

Konusmalarin ardindan davetliler açilis kurdelesini birlikte kesti.

Belediye aylik 2 buçuk milyon TL kazanacak

75 bin metrekare alanda kurulan günes enerji santralinde 4 megawattlik enerji üretilecek. 8 bin 624 adet polikristal panelin bulundugu santralde ayrica Türkiye’de tek olarak 20 milyon TL Katma Deger Vergisi (KDV) muafiyeti alindi. GES’te belediye tüketecegi elektrige ücret ödemezken ayni zamanda aylik 2 milyon 500 bin TL kazanacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile