Yunusemre'de Eylül Ayiyla Birlikte Yeni Ücretsiz Hizmetler Baslayacak

Yunusemre'de Eylül Ayiyla Birlikte Yeni Ücretsiz Hizmetler Baslayacak

Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, aylik basin toplantisi gerçeklestirerek yapilan çalismalari anlatti. Baskan Balaban, eylül ayi basinda ücretsiz olarak psikolog, diyetisyen ve fizyoterapist hizmeti vereceklerini söyledi.

Seffaf belediyecilik anlayisiyla her ay toplanti düzenleyerek yapilan hizmetleri anlatan Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban basin mensuplarini agirladi. Baskan yardimcilarinin da katilimiyla makaminda gerçeklestirilen toplantida konusan Baskan Balaban, 31 Mart’ta gerçeklesen degisim ile Yuntdagi’nda da degisim oldugunu belirterek “Bu yil ilk defa Yuntdagi’nda spor okullari açtik. Çocuklari yüzmeyle tanistirdik. Ve yüzlerce çocugumuza dokunmanin mutlulugunu yasadik. Yine Yuntdagi’nda hepinizin bildigi gibi açik hava sinemalarini da halkimizin hizmetine sunduk. Üçpinar, Yagcilar ve Muradiye gibi önemli beldelerde bunlari gerçeklestirdik. Yani Yunusemre Belediyesi’ndeki 31 Mart’ta gerçeklesen degisim ile Yuntdagi’nda da bu degisim yasandi. Bunun da hakli mutlulugunu yasiyoruz” dedi.



“Emeklilerimize nefes alma imkani saglayacagiz”

Konusmasinda Süreyya Tabiat Parki’ni açarak vatandaslarin hizmetine sunduklarini vurgulayan Baskan Balaban sözlerine söyle devam etti: “Süreyya Tabiat Parki’nin açilmasindan sonra Sayin Genel Baskanimiz Özgür Özel’in projesi olan her Çarsamba kadinlara özel etkinlik projesini de Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte gerçeklestirdik. Kadin kardeslerimize bir nefes alma imkani sagladik. Ayni sekilde emeklilerimize de nefes alma imkani sunacagiz.”

Halk Ekmek Büfelerini büyüksehire devir ettik

Açiklamasinin ikinci kisminda Manisa Büyüksehir Belediyesi ile protokol yaparak Halk Ekmek hizmetini devrettiklerini belirten Baskan Balaban, “Yine Manisa’da halk ekmek konusunda daha önce Yunusemre Belediyesi’nin yaptigi bir hizmet vardi. O hizmeti yaptiklari için kendilerine tesekkür ediyorum. Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Ferdi Zeyrek halk ekmegi birçok yerde yapacagim dedi.

Bizde memnuniyet ile büfelerimizi sayin büyüksehir belediye baskanimiz ile yaptigimiz protokol ile devrettik. O da sözünde durdu. 20 Agustos’ta ilk halk ekmegi Manisa Büyüksehir olarak ürettiler. Kendisine de buradan tesekkür ediyoruz.” seklinde konustu.

Ilçelerde iade-i ziyaret yaptiklarina dikkati çeken Baskan Balaban, “Biz de 3 hafta boyunca haftada bir gün 17 ilçe baskanimiz ve 13 belediye baskanimizi ziyaret ederek iade-i ziyaretlerde bulunduk.” dedi.



“GES ile elektrik sorununu kökten çözecegiz”

Geçtigimiz gün düzenlenen görkemli törenle Karaahmetli Mahallesi’nde Günes Enerji Santrali’ni(GES) hayata geçirdiklerini söyleyen Baskan Balaban, hizmete giren GESile elektrik sorununa bir çözüm getirdiklerini ifade etti.

Baskan konusmasinda su ifadelere yer verdi: “Belediye Baskan Yardimcilarimiz Ali Kuyumcu ve Haydar Izci’nin katkilari ile GES’i de hizmete aldik. Açilis töreninde söyledigim gibi GES’i baslattiklari için önceki dönemi belediye baskani Mehmet Çerçi ve ekibine de tesekkür ediyorum. 5 aylik gibi kisa bir sürede bu projeyi de biz tamamladik. Ama sunu belirtmek isterim ki GES için 110 milyon liralik bir kredi alinmis ve bunun geri ödemesi de 220 milyon lira. Simdiye kadar 15 milyon lirasi ödenmis. Bu kalan 205 milyonluk borcu da biz ödeyecegiz. GES ile birlikte Yunusemre Belediyesi’nin elektrik sorunu kökten çözülmüs oldugu gibi ciddi bir gelir de belediyemize kazandirilmis olacak.”

Hayvan Yasam Merkezi açilacak

Baskan Balaban konusmasinda Hayvan Yasam Merkezi’nin bir bölümünü bu ayin sonunda açacaklarini da belirterek, “Veteriner arkadaslarimizi aldik. Kisirlastirma çalismalarimiz sürüyor. Ve bu Agustos sonunda en geç Eylül basinda barinagin bir bölümünü de hizmete açacagiz. Bu konuda da Büyüksehirle de isbirligi yaparak yürüyecegiz. Bu da önemli bir sorunu ortadan kaldirmis olacak.” dedi.



“Ücretsiz psikolog hizmeti verecegiz”

Halkçi ve sosyal belediyecilik anlayisi geregi yeni hizmetler hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Baskan Balaban, “Agustos sonu veya Eylül basinda bir Psikolog, bir Diyetisyen ve bir de Fizyoterapist arkadaslarimiz ile ücretsiz Psikolog, Diyetisyen ve Fizyoterapist hizmeti verecegiz. Bu çalismamizin toplumda önemli bir etki olusturacagina inaniyorum. Çünkü hepimizin bu alanlara yer yer ihtiyaci oluyor. Ücretsiz olarak bu hizmeti baslatacagiz. Bir yer arayisi içerisindeyiz. Kiralayacagimiz bu yere bir Saglik Merkezi de diyebiliriz. Yine Alzheimer Dernegi’ne bir sözümüz vardi. Onlar için de bir yer arayisimiz var. Alzheimer Merkezimizi de açar açmaz kamuoyu ile her seyi paylasacagiz.” seklinde konustu.



“Yunus Kart Projesi baslatilacak”

Açiklamasinda son olarak 2025 yilinda Yunus Kart projesine baslayacaklarini belirten Balaban sözlerini söyle sonlandirdi: “Yunus Kart Projemizi de 2025 yilinda yavas yavas hizmete alacagiz. Bu projeyi bir an önce hizmete almak isterdik. Ancak ekonomik imkanlarimiz el vermedigi için 2025 yilinda bunu bir miktar seklinde hizmete geçirecegiz. 26 Agustos Malazgirt Zaferi’nin yil dönümü. Sultan Alparslan ve Malazgirt Savasi’nda sehit düsen bütün güzel insanlari saygiyla aniyorum. 26 Agustos yine Büyük Taarruzun baslangici. Kurucumuz ve kurtaricimiz Yüce insan Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü de saygiyla aniyorum. 30 Agustos bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yönettigi Baskomutanlik Meydan Savasi. Zafer Bayrami. Zafer Bayramini da simdiden Manisamiz adina Yunusemre Belediyesi olarak kutluyoruz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile