Yunusemre'de Lavanta Hasadi Heyecani

Yunusemre'de Lavanta Hasadi Heyecani

Yunusemre Belediyesinin Ortaköy Mahallesi’nde hayata geçirdigi lavanta bahçesinde hasat basladi. 7 dönümlük araziye dikilen lavanta bahçesi ile bölge halkina alternatif ürün anlaminda güzel bir örnek sunuluyor.

Alternatif ürün çalismalari ile Yuntdagi bölgesinin kalkinmasina katki sunan Yunusemre Belediyesi, Ortaköy Mahallesi’nde hayata geçirdigi lavanta bahçesi ile bölge halkina örnek oluyor. 7 dönümlük alanda kurulan lavanta bahçesinde hasat basladi.

Düzenlenen hasat törenine Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, Belediye Baskan Yardimcilari Cengiz Balkan, Ali Gök, Yunusemre Belediye Meclis Üyesi Yelda Çevikoglu, birim müdürleri ve ilgili personel katildi.

Lavanta hasat töreninde konusan Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, lavanta bitkisinin kirsal kalkinma için güzel bir örnek oldugunu belirtti.

Baskan Balaban konuya iliskin yaptigi açiklamada su ifadeler yer verdi: “Ortaköy Mahallemizde Yunusemre Belediyemizin hayata geçirdigi lavanta bahçesinde hasat zamani geldi. 7 dönümlük alanda yetistirilen lavantalarimiz alternatif ürün için güzel bir örnek. Lavanta bitkisinin pek çok yarari var. Yunusemre belediyemizin tarima önem verme ve tarimi destekleme politikalarina güzel bir örnek. Bu bahçenin yetistirilmesinde emegi geçenlere tesekkür ediyorum”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile