Yunusemre GES Açiliyor

Yunusemre GES Açiliyor

Sürdürülebilir enerji üretimine Yunusemre Belediyesi de katiliyor. Karaahmetli Mahallesi’nde kurulan Günes Enerji Santrali’nin açilisi yarin (20 Agustos Sali) yapiliyor. Santral hizmete girdiginde belediye kullandigi elektrigi günesten üretirken; ayni zamanda aylik 2 milyon 500 bin TL kazanacak.

Yenilenebilir enerji alanina yatirim yapan Yunusemre Belediyesi, Karaahmetli Mahallesinde kurdugu Günes Enerji Santrali (GES) yarin (20 Agustos Sali günü) törenle açiliyor. 75 bin metrekare alanda kurulan günes enerji santralinde 4 megawattlik enerji üretilecek. 8 bin 624 adet polikristal panelin bulundugu santralde ayrica Türkiye’de tek olarak 20 milyon TL Katma Deger Vergisi (KDV) muafiyeti alindi. 113 milyon liraya mal olan GES’te belediye tüketecegi elektrige ücret ödemezken ayni zamanda aylik 2 milyon 500 bin lira kazanacak.

Baskan Balaban açilisa davet etti

Yenilenebilir enerji üretimi ile hem belediyenin enerji masrafindan kurtulacagini, hem de para kazanacagini belirten Yunusemre Belediye Baskani Semih Balaban, “Karaahmetli Mahallemizde 75 dönümlük alanda kurulan Günes Enerji Santrali ile yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimini destekliyoruz. Santralimiz yarin (20.08.2024) hizmete girecek. Santralde 9 bine yakin günes paneli Yunusemre için enerji üretecek. Belediyemiz bu proje ile elektrik masrafindan kurtulurken; bir yandan da aylik 2 milyon 500 bin lira para kazanacak. Doga dostu sistem sayesinde bütçemizi ve ilçemizi çok daha güçlü bir hale getirecegiz. Açilisimiza tüm halkimiz davetlidir.” diye konustu.

GES açilisina katilmak isteyen vatandaslar için 20 Agustos Sali(Yarin) Manisa Büyüksehir Belediyesi Kültür Sitesi önünden saat 08.30’da, Yunusemre Belediye hizmet binasi önünden de 08.45’te araç kaldirilacagi belirtildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile