'Yüreğiniz Silifke'de Kalacak' Projesi

'Yüreğiniz Silifke'de Kalacak' Projesi

Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen 2010 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinde "Yüreğiniz Silifke'de Kalacak" sloganı ile finalist olan Silifke projesine katkı sunanlara Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından teşekkür belgesi verildi

Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen 2010 yılı Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesinde "Yüreğiniz Silifke'de Kalacak" sloganı ile finalist olan Silifke projesine katkı sunanlara Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel tarafından teşekkür belgesi verildi.
Başkan Öngel, törende yaptığı konuşmada, ödülün Avrupa turist destinasyonlarının ortak ve farklı özelliklerine ve değerlerine dikkati çekmeyi, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlayarak ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi amaçladığını söyledi. Öngel, "Yüreğiniz Silifke'de kalacak sloganı ile başvurduğumuz proje finalist oldu. Bunun Silifke turizmine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Proje ekibinde yer alan ortağımız Selçuk Üniversitesi Silifke-Taşucu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halis Oğuz'a, ortağımız Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş'a, ortağımız Taşeli Turizm Ekoturizm Tanıtım ve Eğitim Derneği (TETTED) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gönen'e, Yrd. Doç. Dr. Pınar Yardımcı'ya, Öğretim Görevlisi Kürşad Sayın'a, proje koordinatörü Mehmet Coşkun'a, proje görevlisi Çilem Topbaş'a teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi EDEN'in her yıl yeni bir tema belirleyerek yarışma açıyor. Önümüzdeki yılın teması ve başvuru süreci önümüzdeki günlerde açıklanacak. Hangi konuda açılırsa açılsın Silifke'nin turizm alanında her koşula uygun bir yer olduğuna inanıyorum. Hepimiz ortak çalışarak Silifke'nin Uluslar arası alanda tanıtımı sağlayacağız ve turizm'de hak ettiğimiz payı alacağız" diye konuştu.
Törende konuşan SÜ Silifke-Taşucu MYO Müdürü Prof.Dr.Halis Oğuz, "Bu belgeyi kurumum adına alıyorum.Üniversite olarak bu tür etkinliklerin her zaman için olacağız.Gerek Silifke Belediyesi gerekse Taşucu Belediyesi ile ortak çalışmalar yürütmek hem görevimiz hem de mutlu olduğumuz bir alandır. Silifke turizm potansiyeli olarak uygun bir destinasyondur. Avrupalıların ve Arapların bu bölgeyi keşfetmesini sağlamak bizim görevimizdir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile