Yüreğir Belediyesi iklim programını başarıyla tamamladı

Yüreğir Belediyesi Türkiye'nin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesi'nin Geliştirilmesi Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nı başarıyla uyguladı.

Yür

Yüreğir Belediyesi Türkiye'nin İklim Değişikliğine Uyum Kapasitesi'nin Geliştirilmesi Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nı başarıyla uyguladı.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, projenin genel olarak amacına ulaştığını ve Yüreğir'de çevre bilinci oluşturulduğunu belirtti.

Çelikcan, "Küresel ısınma ve buna bağlı oluşan iklim değişikliğinin geleceğimizi nasıl etkileyeceği, doğal kaynakların sonsuz olmadığı Yüreğir'de değişik kesimlere anlatılmıştır." dedi.

Bu proje çerçevesinde 12 ay boyunca çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Çelikcan, "Bu çerçevede 28 ilköğretim, 5 lise gidildi. İlk etapta 4. 5. 6. 7. ve 8 sınıflarda eğitim gören öğrenciler ile o ders saati görevi olan öğretmenlere de bilgiler verildi. Ayrıca diğer öğrenciler için de sınıf öğretmenlerine öğrencilerin izlenmesi için hazırlanan çizgi filmler dağıtıldı. Proje ortağı olan Çotlu Sulama Birliği'ne üye 198 çiftçiye son teknoloji sulama yöntemleri ve kuraklığa dayanaklı ürünler konularında eğitimler verilerek bilinçlenmeleri sağlandı." şeklinde konuştu.

Bu proje ile Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini ve bir ilçe belediyesi bünyesinde iklim birimi kurulduğunu belirten Çelikcan, "İklim birimimiz Adana'da diğer belediyeler ve kamu kurumları ile irtibat halinde çevresel faaliyetlerin yaygınlaştırılması için çalışmalarını sürdürmektedir." ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile