Yüreğir’de Diksiyon Kursuna Öğrencilerden Yoğun İlgi

Yüreğir’de Diksiyon Kursuna Öğrencilerden Yoğun İlgi

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesinde bulunan Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan diksiyon kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösteriyor.

Şehit Samet Saraç Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim döneminde açılan diksiyon kursu büyük ilgi gördü. Bir ay süren diksiyon kursunda kursiyerler isteklerine bağlı olarak hafta içi yada hafta sonu derslere katılabiliyor. Bir ayın sonunda derslerde başarılı olan öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriliyor. Kursiyerlerin buradan aldıkları sertifika iş hayatlarında önemli bir avantaj sağlıyor.

Kursuna kızıyla birlikte katılan 60 yaşındaki İsa Gül, diksiyon kursunun gerekliliğini yıllardır hissettiğini belirterek, “Ben kursa emekli olduktan sonra katılabildim. Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz sayın Zeynel Girente’ye ve eğitmenimiz Dilara Baksi’ye çok teşekkür ederim. Burada bizi misafir, aile gibi karşılıyor ve bu şekilde muamele ediyorlar. Ben de bu yüzden bu aile merkezine kızımla birlikte katıldım. Öğretmenimiz sayesinde güzel ve etkili konuşmayı öğreniyor, kendimizi geliştirmek için nefes çalışmaları, kalem çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zeynel Girente ise diksiyon kursuna ailelerin daha çok ilgi gösterdiğini ifade ederek, “Merkezimizde açılan diksiyon kursuna İsa Bey ve kızı gibi çok sayıda aileler katılıyor. Biz kursiyerlerimizi öğrenci olarak değil, ailemizin bir ferdi olarak görüyoruz. Bize güvenip hafta sonunu burada geçiren öğrencilerimiz en kıymetli değerimiz” şeklinde konuştu.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her ay yaklaşık 60 öğrenciye diksiyon kursu verdiklerini kaydeden Girente, “Kursumuz yaklaşık 1 ay sürmektedir. Bu sürenin sonunda derste başarı gösteren öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriyoruz. Bu sertifika iş hayatına atılmak üzere olan vatandaşlara önemli bir referans oluyor. Ayrıca eğitim süresince usta öğreticimiz Dilara Baksi tarafından kursiyerlere verilen tüyolar yaşam boyu onlara kılavuz olacak niteliktedir” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile