Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Yüreğir'de Kentsel Dönüşüm Çalışmaları

Adana’nın merkez Yüreğin ilçesinde 11 bölgenin kentsel dönüşüm alanı ilan edildiği bildirildi.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk olarak Kışla Mahallesi'nde gerekli olan zemin etütlerinin yapıldı. Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ ile gerekli protokoller imzalandı. Kışla Mahallesinde uygulanacak olan projeler vatandaşların beğenisine sunuldu. Vatandaşlar belediye bünyesinde oluşturulan ‘Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme’ birimine giderek, yetkili personelden ayrıntılı bilgi alıp kendi istekleri ile hazırlanan muvafakat senetlerini imzalıyor.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirterek, "Artık Yüreğir’de modern kentleşmeden payını almak durumundadır. Kışla ve Başak mahallelerimizde hazırladığımız örnek projeyi vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Vatandaşlarımıza modern yaşam alanlarına kavuşturmak için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz" dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarında zor olanı seçerek boş alanlardan değil gecekondu alanı olan bölgelerden başladıklarını ifade ederek, "Burada oluşacak artı değerleri hak sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Yüreğirli vatandaşlarımızda artık içerisinde cami, okul, sağlık ocağı, çarşı, tören alanları, kültürel tesisler ve spor alanları bulunan konutlarda yaşayacakla" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile