Yürek Burkan Olay Açiklamasi Kocasi Tarafindan Katledilmisti, Cenazesine Belediye Sahip Çikti

Yürek Burkan Olay Açiklamasi Kocasi Tarafindan Katledilmisti, Cenazesine Belediye Sahip Çikti

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde 22 gün önce esi tarafindan restoran bahçesinde silahla vurularak öldürülen Kiymet Budak’in cenazesini günlerce kimse teslim almadi. Genç kadinin cenazesi, savcinin talimatiyla belediye ekipleri tarafindan defnedildi.

Olay, 23 Aralik 2022 tarihinde Halidere Körfez Mahallesi’nde bulunan bir restoranda meydana gelmisti. Kiymet Budak (35), esi S.B. tarafindan restoranin bahçesinde silahla vurulmus, genç kadin olay yerinde hayatini kaybetmisi. Kiymet Budak’i öldürdükten sonra olay yerinden kaçan S.B. ise kisa sürede yakalanmis, emniyette tamamlanan islemlerinin ardindan çikarildigi mahkemece tutuklanmisti. Genç kadinin cansiz bedeni ise morga kaldirilmisti.

Esinin kendisini aldattigindan süphelenmis

Tutuklanan S.B. ifadesinde, esinin kendisini aldattigindan süphelendigini, olay günü konusmak için bir araya geldiklerini ve öfkelenerek Kiymet Budak’a ates ettigini söylemisti. Iran uyruklu genç kadinin geçtigimiz yillarda Türk vatandasi oldugu ögrenildi.

Günlerce cenazesi teslim alinmadi

Kiymet Budak’in cenazesi, ailesi ve yakinlari tarafindan günlerce teslim alinmadigi için dün Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Kent Mezarligi’nda defnedildi. Defin sürecini Cumhuriyet Bassavciligi’nin yürüttügü ögrenildi.

"Kimsesiz gibi de defnetmiyoruz"

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Mezarliklar Müdürü Zafer Sevil, kimsesiz olarak topraga verilen Kiymet Budak’in defin sürecini anlatti. Sevil, "Geçtigimiz günlerde menfur bir olayda vefat eden Iran uyruklu Türk vatandasi Kiymet Budak’in, 15 gün resmi bekleme süresinden sonra emniyet güçlerinin nezaretinde, savcinin talimati ve izniyle defnini gerçeklestirdik. 15 gün bekleme süresi içerisinde cenazemizin herhangi bir yakini çikmazsa savcinin talimatiyla bu cenazeleri belediye olarak biz defnediyoruz. Eger Müslüman ise Islami usullere göre yikanmasini ve kefenlemesini yapiyoruz. Ardindan cenaze namazini arkadaslarla beraber kiliyoruz. Kimsesiz gibi de defnetmiyoruz" dedi.



"Kayitlarimizdan bulabilirler"

Aile bireylerinin kayitlardan mezar yerini bulabilecegini söyleyen Zafer Sevil, "Yarin bir gün yakini çiktiginda bizim kayitlarimizdan bulabilirler. Yakini geldiginde eger kimlik bilgileri eslesirse mezar tapusunu ona veriyoruz. Nakli talep edilirse, resmi islemlerin ardindan uygun görülürse nakli yapiliyor" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile