Yürekleri Burkan Cenaze Açiklamasi Kemikleri Plastik Kutunun Içerisinde Getirildi

Yürekleri Burkan Cenaze Açiklamasi Kemikleri Plastik Kutunun Içerisinde Getirildi

Kayseri’de 21 yil önce kaybolan ve geçtigimiz yil daglik alandaki su kuyusunda kemikleri bulunduktan sonra cinayete kurban gittigi ortaya çikan Ayse Kavak, 21 yilin ardindan kocasinin mezarina defnedildi.

Kayseri’de geçtigimiz 28 Mayis’ta Altinoluk Mahallesi sinirlari içerisinde bulunan Yilanli Dagi’ndaki su kuyusunda insana ait kemiklerin olabilecegi ihbarini degerlendiren Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi ekipleri çalisma baslatti. Yaklasik 8 metre derinlikteki kuyuya itfaiye yardimi ile inen ekipler, kuyudan insana ait kemikler ile kadin çantasi çikarildi. Çantanin içerisinde bulunan Ayse Kavak’a ait kimlik ile ilgili arastirma yapan Cinayet Büro Amirligi ekipleri, Kavak için 21 yil önce kayip basvurusu yapildigini belirledi.

Cinayet aydinlatildi

Olayin ardindan sorusturmayi derinlestiren cinayet dedektifleri, o dönemde Ayse Kavak’in gasp edilen cep telefonunu takibe aldi. Ekipler, telefonda bulunan sim kartin degistirildigini ve telefonu çoban oldugu ögrenilen M.A.’ya ait oldugu tespit edilen sim kartla kullanildigini belirledi. Düzenlenen operasyonla gözaltina alinan M.A., dosyanin 20 yillik zaman asimina ugramasi sonucu emniyetteki islemlerinin ardindan serbest birakildi.

Rahsan affindan yararlanmis

Öte yandan, cinayet süphelisi M.A.’nin 1988 yilinda cinayet isledigi, 12 yil hapis cezasi yattiktan sonra "Rahsan affi" olarak bilinen afla cezaevinden çiktigi ve 2.5 ay sonra Ayse Kavak’i öldürüp kuyuya attigi belirlenmisti.

21 yil sonra mezarina kavustu

Olayin ardindan Ayse Kavak’a ait olan ve incelenmek üzere adli tibba gönderilen kemikleri 11 ay sonra ailesine teslim edildi. Plastik kutu içerisindeki kemikler, tabuta konuldu. Cenaze namazinin ardindan kutudan alinan kemikler, Ambar Mezarligi’nda bulunan kocasi Halil Kavak’in mezarina defnedildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile