Yurt Dışına Giden Çomü Öğretim Üyesi Sayısı 200’ü Geçti

Yurt Dışına Giden Çomü Öğretim Üyesi Sayısı 200’ü Geçti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir, bütün öğretim görevlilerinin, yurt dışında çalışma yapmalarını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Prof. Dr. Özdemir, ÇOMÜ olarak tüm öğretim üyelerinin en az bir kez yurt dışında uzun dönemli bilimsel ve eğitsel çalışmalara katılmasını hedeflediklerini belirterek bu bağlamda YÖK ve TÜBİTAK destekli programların çok önemli fırsatlar sunduğunu söyledi.

Özdemir “ÇOMÜ’lüler Üniversitemizin bilimsel toplantılar için sağladığı destekler sayesinde yurt dışında ve içinde çok sayıda bilimsel toplantıya katılıyorlar. Bu kalemden çok ciddi destekler sağlanıyor. Ancak bu toplantılar daha çok birkaç günlük oluyor. Oysa biz öğretim üyelerimizin diğer ülkelerdeki örnekleri daha uzun süre gözleyebileceği ve inceleyebileceği en az 1 aylık işbirliği programlarına katılmasını istiyoruz. Bu bağlamda YÖK tarafından desteklenen 3 aylık program ve TÜBİTAK’ın desteklediği doktora sonrası destek programı gerçekten çok cazip fırsatlar sunuyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü bu tür programlara katılımı büyük bir zenginlik olarak görüyor ve destekliyor” dedi.

Özdemir, “sadece YÖK destekli program ile yurt dışında en az 3’er aylık araştırma ve incelemelere katılan ÇOMÜ öğretim üyesi sayısı son 2 yılda 200’ü aştı. Önümüzdeki 2 yıl için hedefimiz, uzun vadeli yurt dışı ziyaretlerine katılmayan bir tek öğretim üyesinin kalmaması. Daha önce yurt dışında yüksek lisans veya doktora yapmış olsanız bile bu tür programlara katılmak gerekli. Çünkü bilim durmuyor, sürekli olarak kendimizi yenilemek zorundayız. Bu programlardan en çok yararlanan üniversitelerden biri ÇOMÜ. Bu bizim için müthiş sevindirici bir gelişme. ÇOMÜ öğretim üyelerinin yüzü dünyadaki gelişmelere dönük. Her vesile ile kendilerini yeniliyorlar. Eylül 2013’de kendisini yenilemiş, dopdolu bilim insanlarıyla akademik takvim yılımıza başlamış olacağız. Öğretim üyelerimizin bu tür programlara katılması aslında işleri içeride bir miktar zorlaştırıyor. Bir öğretim üyesinin aylarca ÇOMÜ’den uzak kalması elbette bir yüktür. Ancak daha iyi bilim ve kaliteyi arttırmak için buna katlanmak zorundayız. Hatta rakamlar bir rekora işaret etse de, geçmiş dönemlerle kıyaslandığında 19 yılın rakamlarını 2 yılda geçmiş olsak da biz mevcut rakamlardan memnun değiliz. Özellikle TÜBİTAK destek programlarından daha fazla yararlanılmasını bekliyoruz. Çalışmalarımız bu yönde devam edecektir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile