Yurt Genelinde Yagislar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak

Yurt Genelinde Yagislar Bir Hafta Boyunca Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Özdemirci, önümüzdeki bir hafta boyunca saganak ve gök gürültülü saganak yagislarin Türkiye’yi etkisi altina alacagini söyledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Özdemirci, yurt genelindeki hava durumuna iliskin Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulundu. Özdemirci, bir hafta boyunca yurt genelinde araliklarla saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklediklerini belirterek, "Sali günü için Marmara, Iç Ege, Bati Akdeniz’in iç kesimleri, Dogu Akdeniz, Iç Anadolu ve Bati Karadeniz, Orta Karadeniz kiyilari, Dogu Karadeniz bölgesi ile Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgesinde saganak ve gök gürültülü saganak yagis bekliyoruz. Bu yagislarda özellikle Eskisehir disinda Iç Anadolu’nun güney ve bati kesimlerinde, Orta Akdeniz’de kuvvetli olmasini bekliyoruz. Çarsamba günü de yine ülkemizin kuzey, iç ve dogu kesimlerinde saganak yagislar görülecek. Yine Iç Anadolu’nun kuzey ve dogu kesimleri, Bati Karadeniz Bölgesi, Dogu Akdeniz’in iç kesimleri, Dogu Anadolu’nun batisi, Güneydogu Anadolu’nun kuzey ve dogusunda yagislar yer yer kuvvetli olarak gerçeklesecek. Persembe günü içinde yine ülkemizin kuzey iç ve dogusundaki yagislar, saganak ve gök gürültülü saganak seklinde olacak. Özellikle Orta ve Dogu Karadeniz iç kesimleri, Dogu Anadolu Bölgesi, Dogu Akdeniz is kesimleri ile Güneydogu Anadolu’nun dogusunda kuvvetli olmasini bekliyoruz" dedi.



Istanbul

Istanbul’da 3 gün boyunca saganak ve gök gürültülü saganak yagis beklediklerini söyleyen Özdemirci, "Sali günü için 14-18 derece sicaklik bekliyoruz. Çarsamba günü için 14-17, persembe günü içinde 13-17 derece sicaklik beklentimiz var" diye konustu.



Ankara

Ankara’da sali ve çarsamba günü için saganak ve gök gürültülü saganak yagis yer yer kuvvetli olacagini ifade eden Özdemirci, "Sali günü için 13’e- 24 derece sicaklik bekliyoruz. Çarsamba günü için 15- 24 derece. Persembe günü için çok bulutlu bir hava var, yagis beklentimiz yok. 12-24 derece sicaklik bekliyoruz. Persembe’den sonra da yine Cuma, cumartesi ve hafta sonunda dahil olmak üzere saganak yagislar devam edecek" bilgisini paylasti.

Izmir

Izmir’de de önümüzdeki 3 gün boyunca parçali çok bulutlu bir hava olacagini belirten Özdemirci, "Yagis beklentimiz yok. Sali günü için 15-28 derece, çarsamba günü için 16-27 derece, persembe günü içinde 15-25 derece sicaklik bekliyoruz. Cuma günü de yine Izmir’de yagis beklentimiz yok ama hafta sonunda saganak yagisli" dedi.



Meteoroloji Genel Müdürlügü Hava Tahmin Uzmani Mehmet Özdemirci, önümüzdeki bir hafta boyunca saganak ve gök gürültülü saganak yagis Türkiye’yi etkisi altina alacagini yineledi.

Deprem bölgesi

Deprem bölgesindeki hava durumuna iliskin de konusan Özdemirci, "Önümüzdeki 3-5 gün boyunca tüm deprem bölgesindeki illerimiz saganak yagisli. Özellikle de çarsamba günü için; Adana, Osmaniye ve Malatya çevrelerinde yagislar kuvvetli olacak" bilgilendirmesini yapti.

Sel, su baskinlarina dikkat

Kuvvetli yagis alacak yerlerde sel, su baskinina karsi vatandaslara uyarida bulanan Özdemirci, "Yine özellikle Dogu Karadeniz’in iç kesimlerinde görece kuvvetli yagislarda heyelan, toprak temasi gibi hadiselerde meydana gelebilir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile