Yurtdışı Kaydını Yaptırayım Derken Yurtiçi Seçmen Kaydından Da Oldu!

Romanya‘da yaşayan bir gurbetçi, geçtiğimiz günlerde bin kilometre yol kat ederek ulaştığı Hamzabeyli sınır kapısında oy kullanamadı.

Romanya‘da yaşayan bir gurbetçi, geçtiğimiz günlerde bin kilometre yol kat ederek ulaştığı Hamzabeyli sınır kapısında oy kullanamadı.

Melike Özten isimli Türk vatandaşı, elinde 21 Mart tarihinde yaptırdığı yurtdışı konsolosluk kayıt belgesi, geçerli pasaport, kimlik belge ve numarası olmasına rağmen oy kullanamadı. Başvurusunun ardından yurtiçi seçmen kaydığının da silindiğini öğrenen Özten, vatandaşlık hakkını kullanabilmek için mücadele ediyor.



Edinilen bilgiye göre, Mart ayında oyunu nerede kullanacağına dair Yüksek Seçim Kurulu (YSK) adresini kontrol ettiğinde kaydının yurtiçindeki evlenmeden önceki adresinde bulunduğunu gören Melike Özten, bunun üzerine Bükreş Büyükelçiliği konsolosluk şubesine 21 Mart 2011 tarihinde başvurarak kaydını yurtdışına aldırdı. Kaydını internet üzerinden kontrol ettiğini belirten Özten, "Yurtdışı kaydım yapılmamasına rağmen daha önce mevcut olan yurtiçi kaydımın da silinmiş olduğunu ve yurt dışı adres değişikliğimin işleme konulmadığını gördüm. Mevcut olan yurtiçi kaydımın nasıl silindiğini ve bu silme işlemine rağmen yurtdışı kaydımın nasıl ve neden yapılmadığını anlayamadım." dedi.

Bütün bu gelişmelere rağmen elinde Bükreş BüyükelçiliğiKonsolosluk Şubesinden aldığı yurt dışı kayıt işlemi belgesi ve pasaportuyla birlikte 14 Mayıs tarihinde Bükreş‘ten bin kilometre kat ederek Hamzabeyli sınır kapısına gittiğini belirten Özten, ancak bütün belgelere rağmen seçmen kaydının olmaması gerekçe gösterilerek kendisine oy kullandırılmadığını anlattı.

Melike Özten, "2011 yılındayız ve birçok ülke vatandaşları oylarını medeni bir şekilde bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde veya mektupla ya da internet üzerinden kullanabiliyorken tüm çabalarımıza rağmen demokratik hakkımızı kullanamamız büyük bir sorun." diyen Özten, yetkililerinden mağduriyetinin giderilmesini beklediğini söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile