Yurtiçi Kargo, En Çok Fayda Saglayan 60 Sirket Arasinda Gösterildi

Yurtiçi Kargo, En Çok Fayda Saglayan 60 Sirket Arasinda Gösterildi

Son dönemde otomasyon sistemleri ve yapay zeka destekli kargo tasimaciligi alaninda yatirimlarini artiran Yurtiçi Kargo, Itibar Akademisi, Beykoz Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi tarafindan Türk ekonomisine en çok fayda saglayan 60 sirket arasinda gösterildi.



Türkiye Itibar Akademisi ve Beykoz Üniversitesi tarafindan gerçeklestirilen ve Bursa Teknik Üniversitesi’nin raportörlügünde hazirlanan Ekonomiye Fayda Endeksi’nin sonuçlari belli oldu. Arastirma kapsaminda markalar, ürün/hizmet performansi, yönetim performansi ve sosyal fayda ekseninde gerçeklestirilen derecelendirmeye göre puanlandi. Arastirmadan elde edile verilere göre markalar elmas, platin ve altin olmak üzere listelendi.

Yapilan açiklamaya göre, Ekonomiye Fayda Endeksi arastirmasi TÜIK’in standart olarak belirledigi Türkiye örnekleminden NUTS 2 kullanilarak gerçeklestirildi ve siralamalar 14 bin kisinin görüsleri isiginda olustu. Arastirma sonucuna göre Yurtiçi Kargo, Ekonomiye Fayda Endeksinin en degerli grubu olan Elmas kategoride listeledi ve Elmas listede yer alan tek kargo sirketi oldu.

“Güçlü kargo sektörü güçlü ekonomi demektir”

Ekonomiye Fayda Endeksi arastirmasi sonucunda açiklanan rapor ve sertifika hakkinda açiklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Biz, en basindan bu yana kargo sektörüne yaptigimiz yatirimlarin, tüm ekonomiyi olumlu yönde etkiledigini savunduk ve savunuyoruz. Bu bakimdan aldigimiz bu ödül, bizim için farkli bir anlam da ifade ediyor. Günümüzün dijitallesen ve gittikçe hizlanan dünyasinda güçlü kargo sektörü güçlü ekonomi demektir. Yatirimlarimiza hep bu açidan baktik; bundan sonra da böyle bakacagiz” dedi.



“Dagitim agimizi hizlandiracak yatirimlara odaklaniyoruz”

Seksenlerde Türkiye’nin ilk özel kargo sirketi olarak kurulan Yurtiçi Kargo’nun hali hazirda çok genis bir dagitim agi oldugunu ifade eden Önyol, özellikle son yillarda kargo dagitim operasyonlarini hizlandiracak projelere yatirim yaptiklarini belirtti.

Özellikle her gün yüzbinlerce kargonun islendigi aktarma merkezlerinde otomasyon yatirimlarini hizlandirdiklarini belirten Önyol, Ankara ve Eskisehir’de saatte 40 binden fazla kargonun otomasyon sistemleri ile ayristirilacagi lojistik merkezinin insaatina da basladiklarini ifade etti.



“Teknolojinin sagladigi tüm olanaklarini kullaniyoruz”

Son yillarda yazilim teknolojilerinin gelisiminde yasanan ivmelenmenin, lojistik sektörüne ciddi faydalar sagladigini belirten Önyol, “Teknolojinin bize sagladigi tüm olanaklari kullaniyoruz. Henüz zamanimizin önünde olan projeler için dâhi yatirimlarimizi yaptik ve yasal süreçlerin tamamlanmasini bekliyoruz. Örnegin suanda drone ile kargo tasimaciligini dahi baslatabilmek için teknik ekipman, yazilim ve donanim yatirimlarini yapmis bulunuyoruz” dedi.



Yurtiçi Kargo bünyesinde bulunan resmi Ar-Ge merkezinde yapay zeka üzerine çalismalarini da sürdürdüklerini ifade eden Önyol, “Tasima süreçlerimizi daha iyi bir noktaya ulastirmak için Ar-Ge departmanimiz ai alaninda çalismalarini sürdürüyor. Yapay zeka uygulamalarini kullanarak is yapis sekillerimizi daha mükemmel hale getirmek için proje çalismalarimiza devam ediyoruz. Çok yakinda bu konuyla ilgili çalismalarimizi da devreye alacagiz” seklinde konustu.



Önyol sözlerini söyle sonlandirdi: “Biz Yurtiçi Kargo ailesi olarak kargo sektörüne yaptigimiz yatirimlari sadece ticari yatirimlar olarak görmüyoruz. Tüm adimlarimizi bir kamu görevi ciddiyeti ile atmaya çalisarak ülkemizi daha ileriye tasimak istiyoruz. Dolayisiyla bu hedefimiz dogrultusunda basarili oldugumuzu ifade eden ödüller almak Yurtiçi Kargo ailesinin tüm fertlerini gururlandiriyor. Biz hem mutlu müsterilerimizin sayisini artirmak için hem de hizmet verdigimiz sirketleri güçlendirmek için yatirimlarimiza hiz kesmeden devam edecegiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile