Yurtlardaki öğrencilere ücretsiz internet

Yurtlardaki öğrencilere ücretsiz internet

YURTKUR yurtlarında kalan öğrencilerin ücretsiz internet sağlanması için çalışma başlatıldı ...

YURTKUR Genel Müdürü Albayrak: ''Eylül ayından itibaren bütün yurtlarda ücretsiz internet erişimi olacak''

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Hasan Albayrak, eylül ayından itibaren bütün yurtlarda ücretsiz internet erişimi olacağını bildirdi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülke genelindeki 307 yurtta 270 bin 269 öğrenciye hizmet verdiklerini belirtti. Öğrencilerin yurtlarda ücretsiz internet kullanması için yaptıkları çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Albayrak, ''Kablosuz internet aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrencilerimiz ücretsiz internete kavuşacak. Her tarafa internet erişimini sağlayacağız. Eylül ayında bütün yurtlarda ücretsiz internet erişimi olacak'' diye konuştu.

Bilgisayarı olan öğrencilerin hiçbir sorun yaşamayacağını dile getiren Albayrak, ihtiyaç sahibi öğrencilerin de internete ücretsiz erişimi yönündeki çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öğrencilere yurtlarda güvenli internet hizmeti verileceğini ifade eden Albayrak, ''Gençler bizim, onların gelişmeleri bizim sorumluluğumuzda'' dedi.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için yurtlarda ''Liderlik Okulu' açtıklarını da anımsatan Albayrak, gençlere ''liderlik, başarı ve motivasyon'', ''hafıza teknikleri ve kolay öğrenme'', ''zaman yönetimi'', ''etkili iletişim ve beden dili'' eğitimleri verildiğini bildirdi.

28 Kasım-18 Aralık 2011 tarihlerinde 109 yurt müdürlüğündeki eğitimlere yaklaşık 30 bin öğrencinin katıldığını belirten Albayrak, bu yılın 20 Şubat-20 Mayıs tarihlerinde de 758 eğitim programı daha planladıklarını söyledi. Albayrak, katılımcılara sertifika verildiğini belirterek, ''Eğitimlerimizi öğrencilerden gelen talepler doğrultusunda genişleteceğiz'' dedi.

Yurtlarda kalan öğrencilerin büyük çoğunluğunun Anadolu'dan geldiğini belirten Hasan Albayrak, eğitimlerin çocukların gelişimlerine büyük katkı sağladığını da vurguladı.

-Yurtlara kütüphane kuruluyor-

Tüm yurtlara kütüphane kurulması için çalışmaların devam ettiğini bildiren Albayrak, yerli ve yabancı dünya klasiklerinin de buralarda yer alacağını söyledi.

Öğrencilerin bu kitaplardan ücretsiz faydalanabileceğini belirten Albayrak, ''Çocuklarımızın gelişimini ve kitap okuma alışkanlıklarının artmasını amaçlıyoruz. Yerli ve yabancı yazarların önemli eserleri kütüphanelerde yer alacak'' diye konuştu. Albayrak, konuyla ilgili Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı yetkilileriyle görüştüklerini de söyledi.

Albayrak, yapılacak düzenlemeyle ders çalışma salonları ve kütüphanelerin bir arada olacağını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile