Yürünemez Halde Taslik Araziydi, 15 Ayda Adeta Yeni Bir Sehir Kuruldu

Yürünemez Halde Taslik Araziydi, 15 Ayda Adeta Yeni Bir Sehir Kuruldu

Depremin vurdugu Hatay’in Hassa ilçesinde insa edilen 3 bin 920 konutun bulundugu arazideki 15 aylik süreçteki degisim hayran birakti.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’da binlerce bina yerle bir olmus 25 bine yakin insan vefat etmisti. Bölgenin yaralarini sarmak için kisa sürede Çevre ve Sehircilik Bakanligi tarafindan afet konutlarinin insaatina baslanmisti. Hassa ilçesi de asrin felaketinde agir yara almis ve sehir merkezi adeta yok olmustu. Ilçe merkezinde yürütülen ihya çalismalari kapsaminda geçtigimiz yil Mayis ayinda TOKI tarafindan yapilacak olan 3 bin 920 afet konutunun temelleri atilmaya baslanmisti. Ekiplerin gece ve gündüz mesai yaparak 7 gün 24 saat usulüyle çalistiklari konutlar hak sahiplerine temin edilmeye baslandi. Konutlarin insasi öncesinde vatandaslarin yaya olarak yürümekte güçlük çektikleri bölgede adeta yeni bir sehir kuruldu. Afet konutlarinin bulundugu bölgede 15 ayda gerçeklesen degisim dron kamerasiyla görüntülenirken ortaya çikarilan çalisma adeta mest etti.

“Bu kadar kisa bir zamanda bu kadar yapinin yapilmasi çok güzel ülkemiz adina”

Afet konutlarindaki yeni yuvasina yerlesen Bekir Demirel, asrin felaketi sonrasi yasanan süreci anlatarak “Yuvamiza yeni tasinmaya basladik. Eksiklerimiz var ama bunlarda hal olacak. Hassamiz için güzel bir sehir merkezi oldu TOKI’ler. Herkes yerlestikten sonra her sey daha da güzel olacak. Depremden bu yana bekliyorduk; çadirda kaldik, konteynerde kaldik, bu kadar kisa bir zamanda bu kadar yapinin yapilmasi çok güzel ülkemiz adina. Insallah daha iyi olacak” dedi.



“Insanlar arabasiyla gidemez, yaya bile gitmek zorluk çekilen taslik bir alandi ve suanda sehir kuruldu”

Gazeteci Yakup Söylemez, bölgenin atil durumda bulunan taslik araziyken yeni bir sehir merkezi oldugunu belirterek, “Burada ancak hayvanlar otlayabiliyordu. Insanlar arabasiyla gidemez, yaya bile gitmek zorluk çekilen taslik bir alandi. Su anda sehir kuruldu. Asfaltlariyla, alt yapisiyla sehir oldu. Camisi, okulu ve pazar yeri de bittigi zaman Hassa bambaska bir sehir olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile