Yürüyüş Yolunun Çevresi Yeşilleniyor

Yürüyüş Yolunun Çevresi Yeşilleniyor

Trabzon Belediyesi tarafından yaptırılan tek hat üzerindeki en uzun yürüyüş yolu olma özelliğine sahip sahil yürüyüş yolunun kauçukla kaplanan kısmının çevresindeki alanın yeşillendirme işlemine başlandı

Trabzon Belediyesi tarafından yaptırılan tek hat üzerindeki en uzun yürüyüş yolu olma özelliğine sahip sahil yürüyüş yolunun kauçukla kaplanan kısmının çevresindeki alanın yeşillendirme işlemine başlandı.
Tamamı 5.6 km olan sahil yürüyüş yolunun şu ana kadar 3.5 km'si kauçukla kaplandı.Öncelikli olarak yolun güneyindeki 100 tona yakın molozun temizlenmesinden sonra boşaltılan alana 700 metreküp kaliteli bahçe toprağı seriliyor. Topraklama çalışması bir hafta içinde bitecek ve sonrasında çimleme, aydınlatma, ve sulama sistemi çalışmasına geçilecek.
Trabzon için çok önemli bir yaşam alanı oluşturacak yürüyüş yolunun yapımının devam ettiğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, "Yaklaşık 2 milyon liraya mal olan sahil yürüyüş yolunun çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi çalışmalarına dolgu işlemi bittikten sonra başlayacağız. Böylece yürüyüş yolumuz etrafındaki yeşil alanıyla ve aydınlatma sistemiyle Trabzonlu hemşerilerimize layık hale gelmiş olacaktır. Bu alan yaşlısı, genci, çoluk çocuğuyla her kesimden insanların spor yapabileceği sağlıklı yaşam merkezi haline gelecektir. Bugün yolun kauçuklama işlemi büyük bir oranda bitti. Halkımız bu yolu sağlıklı yaşam için kullanıyor. Yeşillendirmesi bitirildikten sonra bu yol Trabzon'un en gözde alanlarından biri haline gelecek" şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile