'Yüsra'nin Karnesini Alamadik'

'Yüsra'nin Karnesini Alamadik'

Bursa’da 19 Mayis günü ’bahar nezlesi’ hastaligi ile gittigi hastaneden cansiz bedeni çikan 7 yasindaki Yüsra Türkoglu’nun kardesi Ikra’nin karne gününde Türkoglu ailesi, sevinç ile üzüntüyü ayni anda yasadi.

2023-2024 egitim-ögretim yilinin son ders zili çaldi. Cuma günü il genelinde bütün ögrenciler karne heyecani yasarken, Türkoglu ailesi sevinç ile üzüntüyü ayni anda yasadi. 25 gün önce, bahar nezlesi sikayeti ile 7 yasindaki kizi Yüsra Türkoglu’nu Bursa Sehir Hastanesi’ne götüren Türkoglu ailesi, iddiaya göre doktorlarin yanlis serum takmasiyla sonucunda kizlarini kaybetti. Hastaneden cansiz bedeni çikan Yüsra ile ayni okulda egitim gören kardesi Ikra bugün karnesini aldi. Karne alma törenine baba Cemil Türkogu ile anne Azime Türkoglu’da gitti.

Sevinç ile üzüntüyü ayni anda yasadilar

Ikra’nin karne almasina mutlu olan Türkoglu ailesi, Yüsra’nin karnesini alamadi. Feryadini dile getiren baba Cemil Türkoglu, "Yanlis müdahale sonrasi Yüsra’yi kaybettik, üzüntülüyüz. Yapanlarin bir an önce yargilanmasini istiyoruz. Içimiz yaniyor. Yüsra’nin ölümünün arastirilmasini istiyoruz. Bursa’da saglik sektörünün içerisinde bir örgüt var. Çocuklara yanlis ilaçlar veriliyor, her türlü olumsuzluklar yapiliyor. Bu örgüt özellikle ilaç alma, yolsuzluk yapmak, grup kurmak ve çocuk öldürmek gibi islemler yapiyor. Biz çocugumuzu topraga verdik canimiz yandi, baskalarinin cani yanmasin. Her gün bir çocugumuzu sistematik bir sekilde hayattan kopariyorlar. Herkes bunun farkinda ama kimse harekete geçmiyor. Yüsra okuma yazmayi yeni ögrenmisti. Babalar Günü’nün yaklasmasiyla beraber bana söyledigi ’Baba ben sana siir yazacagim, sana masal okuyacagim’ gibi cümleleri aklima geliyor. Bayramin birinci günü ayni zamanda babalar günü. ’Bu yil çok iyi baba, her sey üst üste geldi’ demisti. Maalesef hiçbir sey istedigimiz gibi olmadi. Yapanlarin yanina kar kalmasin. Bana hep hediye alirdi. Yüsra’nin beni bir defa öptügünü hiç hatirlamam, hep 5-6 defa öperdi. Yüsra ile arkadas gibiydik. Mutlulugumuzu ve huzurumuzu bozdular. Yüsra’nin kardesi olan Ikra da bugün karnesini aliyor. Onun için mutluyuz ancak Yüsra’nin karnesini alamadigimiz için üzgünüz" diye konustu.

Öte yandan anne Azime Türkoglu ise, "Bugün okulun son günü. Çocuklar karne aliyor. Büyük kizimin karne töreni için geldik. Yüsra da bu okulda 1. sinif ögrencisiydi. O da karne alacakti bugün ama nasip olmadi. Kelimenin bittigi yerdeyiz. Kizimiz için buradayiz. Zor ayakta duruyoruz. Yüsra’m bugün karne alamadi. Sebep olanlarin cezasini bir an önce çekmesini istiyorum. Çok hissiyatli bir çocuktu. Ilk Yüsra’siz bayrami geçirecegiz. Babasini çok seviyordu. Babasina çok düskündü. Seker toplamayi çok çikardi. Kapi kapi gezip, ablasiyla seker toplarlardi. Bu bayram Allah nasip etmedi. Sürekli bana ’Anne babama ne alalim’ diye sorardi. Üzüntülüyüz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile