Yusufeli Baraj Gölünün Sulari Ilçe Merkezine Ulasti

Yusufeli Baraj Gölünün Sulari Ilçe Merkezine Ulasti

Artvin’de su tutma islemi süren Yusufeli Baraji’nda baraj sulari Yusufeli ilçe merkezine ulasti. Bazi cadde ve sokaklar sular içinde kalirken, sularla kapli yollari kullanmak zorunda kalan araçlarin sürücüleri zor anlar yasadi.

Artvin’in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerinde yapimi tamamlanan kemer baraj sinifinda 275 metreyle gövde yüksekligiyle Türkiye’nin birinci, dünyanin besinci en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji 22 Kasim tarihinde su tutmaya basladi.

Baraj kapaklarinin kapanmasiyla, su seviyesi 78 metreyi geçerken, barajda toplanmaya baslayan su ilçe merkezine ulasti. Evren mahallesinde bir çok ev ve is yeri sular altin kalirken, ardindan sanayi bölgesinin bir bölümü sulara teslim oldu. Tasinma islemi devam ederken, bu kez baraj sulari Kazimkarabekir mahallesine ulasti. Mahallede bulunan yolu kullanmak zorunda kalan sürücüler, baraj sularini görünce ne yapacaklarini sasirdi. Bir bölümü baraj sulariyla kapli olan yolu, kullanmaya çalisan sürücüler zor anlar yasadi. Kimi sürücü sulara aldiris etmeden ilerlerken, kimi ise yolun ortasinda kaldi. Yardimlarina ise diger sürücüler yetisti. Halat yardimiyla birbirlerine baglanan araçlar sudan çikartildi. Ilçeye her gün yaklasan baraj sulari ise ilginç görüntülerin yasanmasina neden oldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile