Yusufeli'nde Iki Yaka Birlesti

Yusufeli'nde Iki Yaka Birlesti

Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdulkadir Uraloglu, “Yusufeli Merkez Viyadügünde son segment konularak iki yaka bir araya getirildi. Köprü üzerindeki asfalt çalismalarini bir an önce tamamlayarak viyadügü hizmete açacagiz. Simdiden hayirli ugurlu olsun” ifadelerini kullandi.

Artvin’de yapimi tamamlanan Yusufeli Baraji ve HES nedeniyle degisen kara yolu agi kapsaminda insa edilen Yusufeli Merkez Viyadügü insaatinda sona gelindi. Çoruh Nehri üzerinde insa edilen, temelden 275 metre yüksekligiyle kemer baraj sinifinda Türkiye’nin birinci, dünyanin 5. en yüksek baraji olan Yusufeli Baraji ve HES dolayisiyla Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köy tamamen sular altinda kaldi.

Yeni ilçe merkezini mevcut karayoluna baglayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliginde 685 metre uzunlugunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanilarak insa edilen viyadük çalismalarinda sona gelindi.

Bakan Uraloglu yaptigi açiklamada, Artvin’de yapilan Yusufeli Baraji ve HES nedeniyle degisen kara yolu agi kapsaminda insasi süren Yusufeli Merkez Viyadügü’nde çalismalarin sona geldigini bildirdi.

Uraloglu, Yusufeli Baraji’nin Çoruh Nehri üzerinde insa edilen, temelden 275 metre yüksekligiyle kemer baraj sinifinda Türkiye’nin birinci, dünyanin 5’inci en yüksek baraji oldugunu belirterek, Yusufeli Baraji’nin ve HES nedeniyle Yusufeli ilçe merkezinin ve 7 köyün tamamen sular altinda kaldigini hatirlatti.

Uraloglu, 7 köyün yerlesim yerlerinin degismesi için devletin her durumda oldugu gibi o süreçte de hizla hareket ettigini kaydederek, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in 22 Kasim 2022’de katildigi törenle vatandaslarimiz evlerini teslim almisti. Hak sahipleri eski ilçe merkezinin üst kotlarinda bulunan Sakut ve Yansiticilar bölgesinde insa edilen yeni yerlesim yerine tasindi. Hiçbir vatandasimiz magdur edilmedi” ifadelerini kullandi.

Hem zamandan hem yakittan tasarruf saglanacak

Yusufeli ilçesinde yeni ilçe merkezine ulasimda önemli rol oynayacak olan merkez viyadügünün de oldukça önemli oldugunu belirten Bakan Uraloglu, “Yeni ilçe merkezini mevcut kara yoluna baglayacak olan baraj gölü üzerinde 150 metre yüksekliginde 685 metre uzunlugunda, dengeli konsol ve dökme sistemi kullanilarak insa edilen viyadük için çalismalarimiz hizla sürüyordu. Çalismalarda artik sona geldik” ifadelerini kullandi.

Bakan Uraloglu, Yusufeli Baraji’nin yükselen sulari ile kapanan vadi güzergâhindaki yollarin yerine yeniden insa edilen kara yolu güzergâhinda iki yakanin birlestirilmesi için Yusufeli Merkez Viyadügü’nün yapildigini ve son islerin yapilarak çalismalarin tamamlandigini belirtti.

Köprü üzerindeki asfalt çalismalarinin da bir an önce tamamlanarak viyadügün hizmete açilacagini kaydeden Uraloglu, köprünün tamamlanmasi ile birlikte su an kullanilan 16,2 kilometrelik yolun 685 metreye inecegini ifade etti.

Uraloglu, viyadügün bitmesiyle Artvin’e gidis gelis saatinde yaklasik 25 dakika zaman kazanilacaginin da altini çizerek hem zamandan hem de yakittan tasarruf edilecegine dikkati çekti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile