Yuva Personeline ''erken Tanı'' Eğitimi Verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, ''Mutlu Bir Çocukluk İçin Elele'' projesi kapsamında kuruma bağlı yuva, yurt, sevgi evi ve çocuk evi personeline, çocuklarda gece altını ıslatma başta olmak üzere üriner sistem rahatsızlıklarının erken tanısı konusunda eğitim verildiğini bildirdi.

Konan, yaptığı yazılı açıklamada, kurum bünyesindeki kurumlarda, koruma ve bakım altında bulunan çocukların gece yatak ıslatma, nefrolojik ve ürolojik bazı sorunlarının tanısını kolaylaştırmak ve bu sayede tedavi başarısını artırmak amacıyla kurum personeline yönelik eğitim programı düzenlendiğini ifade etti.

''Mutlu Bir Çocukluk İçin Elele'' projesi çerçevesinde yürütülen eğitim programına çocukların bakım ve eğitimlerinden bire bir sorumlu 41 öğretmen, hemşire ve bakım personelinin katıldığını kaydeden Konan, eğitim programında, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İpek Akil tarafından çocuklarda gece altını ıslatma başta olmak üzere üriner sistem rahatsızlıklarının erken tanısı konusunda bilgi verildiğini ifade etti.

Muhabir: Turgay Duyar

Yayıncı: Ufuk Kırabalı
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile