Yuvacık Barajı'nda Su Seviyesi Düştü

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda su seviyesinin azalması üzerine, Sapanca'dan su almaya başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sapanca terfi merkezinde bir pompanın çalıştırıldığı hat ile Sapanca Gölü'nden günde 60 bin metreküp su takviyesi yapılacak.

Geçen kış kar yağışının istenildiği gibi etkili olmaması nedeniyle Yuvacık Barajı'nda yeterli su miktarının toplanılmadığı, barajda geçen yıl bu bu mevsimde 50 milyon metreküp suyun ancak 35 milyonunun depolanabildiği belirtildi.

Açıklamada, baraja son günlerde 114 bin metreküp ham su girerken, şehre her gün 400 bin metreküp arıtılmış içme suyunun verildiğine vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu nedenle barajın su seviyesinde her gün 30 santimetre azalma meydana geliyor. İSU Genel Müdürlüğü olarak barajda oluşan bu açığı kapatmak için Sapanca Gölü'nden Yuvacık Barajı arıtma tesisine su almaya başladık. Sapanca hattından geçtiğimiz yıl 4 milyon metreküp su alan İSU, havzada herhangi bir yağış olmadığı taktirde hattan su almaya devam edecekti. İSU Genel Müdürlüğü'nce hayata geçirilen Sapanca- Yuvacık Arıtma Tesisi İsale Hattı, 22 kilometre çelik hat döşenerek oluşturuldu. Heran hazır halde bekletilen hat, Yuvacık Barajı'nda su yetersizliği durumlarında devreye alınıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile