Yüzde 50 Hibeli Destekle Çiftçiye Koç Ve Teke Veriliyor

Yüzde 50 Hibeli Destekle Çiftçiye Koç Ve Teke Veriliyor

Kocaeli’de yüzde 50 hibeli olarak çiftçilere verilecek 650 damizlik koç ve tekenin 198’i kura sistemi ile sahiplerine teslim edildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi, koyun ve keçilerde verimliligi artirmak için hayata geçirilen “Damizlik Koç Destegi Projesi” kapsaminda, üreticilere damizlik koç destegi sagliyor. Yüzde 50 hibeli destegin ilk etabinda 75 Merinos irki koç, geçen hafta üreticilere teslim edilmisti. Projenin ikinci etabinda ise 123 koç törenle üreticilere dagitildi. Bursa’nin Karacabey ilçesindeki Tarim Isletmeleri Genel Müdürlügü’ne (TIGEM) bagli devlet üretme çiftliginde yetistirilen 100 bas Karacabey Merinosu irki ve 23 bas Kivircik irki koç, projeye basvuran üreticilere kura yöntemiyle teslim edildi.

"Et ile süt verimlerinin artirilmasi, hayvan sürülerinin islahini amaçliyoruz"

Genel Sekreter Yardimcisi Aydinlik, çiftçilere, tarim ve hayvanciliga, hayata geçirdikleri çok sayida proje ile ciddi destekler verdiklerini söyledi.

Büyüksehirin destekleriyle birlikte Kocaeli’de tarimsal ve hayvansal üretimin arttigini belirten ve sürekli çiftçinin yaninda olduklarini dile getiren Aydinlik, "Daha önce damizlik manda vermistik. Simdi ise ‘Damizlik Koç Destegi Projesi’ ile üreticileri desteklemeyi sürdürüyoruz. Küçükbas hayvancilikta nitelikli damizlik ihtiyacinin karsilanmasiyla yerli koyun ve keçilerin et ile süt verimlerinin artirilmasi, hayvan sürülerinin islahini amaçliyoruz. Koçlarin tüm kontrolleri yapilarak saglikli sekilde getirildi.

Geçen hafta projenin ilk etabinda 75 üreticimize Merinos irki koç teslim etmistik. Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Birliginden gelen talepler dogrultusunda, ikinci etapta yine kura yöntemiyle 100 bas Karacabey Merinosu irki ve 23 bas Kivircik irki koç üreticilere yüzde 50 hibeli olarak verilecek. Tüm üreticilerimize hayirli ve bereketli olsun" diye konustu.

Toplamda 500 koç ve 150 tekenin verilecegi proje, üreticilerden büyük ilgi gördü. Destegin kendileri için çok önemli oldugunu belirten yetistiriciler, her zaman yanlarinda olan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin’a tesekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile