Yüzde 9.8'lik Doğalgaz Zammı, Vatandaşa Ayda Ortalama 6 Tl Olarak Yansıyacak

Çorum Gaz Genel Müdürü Kasım Kahraman, doğalgaza yapılan 9.8'lik zammın vatandaşın cebine aylık ortalama 6 TL olarak yansıyacağını söyledi.

Vatandaşın doğalgaz kullanımında çok karlı olduğuna dikkat çeken Kahraman, yıllık kar oranları hesaplandığında karlı olduğunu aktardı. Ahlatçı Otomotiv tarafından Çorum Gaz ortaklığında yapılan araç teslim töreni gerçekleştirildi.

Çorum Gaz'ın araçlarının tamamını doğalgazlı yapma hedefleri doğrultusunda gerçekleşen törene çok sayıda işadamı katıldı.

Burada konuşan Kasım Kahraman, 2004 yılında şehrin hava kalitesini iyileştirmek, vatandaşların havasını daha temiz ortamlara taşımak amacı ile çalışmalarının başladığını söyledi.

Geride kalan 8 yıllık dönem içerisinde şehrin en ücra köşelerine kadar doğalgaz şebekesini tamamlandığını dile getiren Kahraman, "Çorum'da tüketilen doğalgaz takribi yıllık oranı 140 milyon metreküptür. Bu miktar takribi yıllık 200 bin ton kömüre eşdeğerdir. Bu kömürlerde hava kirliliğine sebep olmaktadır. Şirketimiz bunu önlemek için de abone sayısını yükseltmek için yeni yöntemler uyguluyor." dedi.

Ahlatçı Otomotiv Genel Müdürü Yağmur Ahlatçı da 'Yaşadığımız çevre gelecek nesillere bırakılacak en önemli mirasımızdır' anlayışı ile yola çıktıklarını belirtti.

Ahlatcçı, şirket olarak egzoz gazlarının azaltılması için önemli bir çalışma başlattığını dile getirdi. Daha temiz ve yeşil bir Çorum ile temiz Türkiye için inovasyon ve değişime katkı için ülke ve millet adına üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden Ahlatçı, katılımcılara teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile