Yüzde Yüz Çocuk Filmi

Yüzde Yüz Çocuk Filmi

Bornova Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen "İlk Filmim Projesi" kapsamında yaşları 14-17 arasında değişen 13 çocuk kendi filmlerini çektiler.

01-12 Temmuz tarihleri arasında Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Sanat Merkezi'nde çocukların her türlü ayrımcılığa karşı korunmasını esas alan "Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin ikinci maddesi" temelinde atölye çalışması yapıldı. Çalışmaya Yaşları 14 ile 17 arasında değişen Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu kursiyerlerinden 13 çocuk katıldı.
Koordinatörlüğünü Derya Efe'nin üstlendiği atölye çalışması boyunca film projesi geliştirme, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık kullanımı, sinematografi, göstergebilim, yapım, yönetim gibi konularda uygulamalı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonunda senaryo yazımından çekimlere, yapımdan oyunculuğa tüm aşamaları çocuklar tarafından yapılan " =? " adlı film ortaya çıktı.
Film, sünnetçiden ve düğün misafirlerinden kaçan biri tekerlekli sandalyede olan iki erkek kardeşin öyküsünü anlatıyor. Çocuklar tekerlekli sandalyenin çıkamayacağı bir kaldırımla karşılaşıyorlar ve yön değiştirmek zorunda kalıyorlar. Yön değiştirdiklerinde girdikleri sokak ise bir "Çıkmaz Sokak". Çıkmaz sokakta yakalanmalarıyla beraber film sonlanıyor.
Film çeşitli festivallere gönderilecek ve Eylül ayında Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir gösterim organize edilecek. Gösterim gününde kamera arkası fotoğraflardan oluşan bir sergi de açılacak.
SANATA DESTEK VERİYORUZ
Sanata ve sanatçıya her zaman her şartta destek olduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır; "7-70'e tüm yurttaşlarımıza sanat ve kültür alanında eğitim, öğretim veriyoruz. Bornova Belediyemizin kurslarına katılan herkes bir meslek edinip çıkıyor. Çocuklarımızın tiyatroya gösterdikleri ilgiyi destekliyoruz. Bornova'dan yüzlerce sanatçı yetiştireceğiz" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile