Yüzlerce Balik Telef Oldu

Yüzlerce Balik Telef Oldu

Edirne’nin Lalapasa ilçesine bagli Çömlek köyü göletinde bulunan baliklarin, su seviyesinin azalmasi sonucu oksijen yetersizligi sebebiyle öldükleri bildirildi.

Lalapasa Ziraat Odasi Baskani Taner Öztürk, Çömlek köyü göletin su seviyesi ve oksijen miktarinin azalmasi sebebiyle baliklar kiyiya vurdugunu söyledi.

Hava sicakliginin 40 dereceleri bulmasi sonrasi su kaynaklarini etkiledigini belirten Öztürk, Çömlek köyündeki göletin kuruma noktasina geldigini ifade etti.

Sulama amaçli olarak 1987 yilinda yapilan gölette ilk defa bu kadar durumun kötü oldugunu belirten Öztürk, son yillarin en sicak ve kurak yaz dönemini yasadiklarini belirtti.

Öztürk, “Daha önceki yillarda da su azalmisti ancak ilk defa böyle balik ölümleri yasaniyor. Bu durum Trakya’daki kurakligin vahametini gösteriyor. Bu göleti hayvanlarin su ihtiyacini karsilamak için kullaniyorduk ancak gölette su azalinca hayvanlari meraya çikaramiyoruz. Göleti besleyen çesme ve su kaynaklari kurudu, bu yüzden su takviyesi olmayinca oksijen seviyesi azalmaya baslayinca baliklar ölümleri kaçinilmaz oldu” dedi.

Tarim ve Orman Il Müdürlügü ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü ekipleri, baliklar ve sudan numune alarak inceleme baslatti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile