Yüzlerce Gence Is Imkani Dogacak

Yüzlerce Gence Is Imkani Dogacak

Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus, Sanliurfa Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapimi devam eden fabrika binasi insaatinda incelemelerde bulundu. Betonarme aksami büyük oranda tamamlanan fabrika binasi hizmete sunuldugunda, yüzlerce gence istihdam imkani dogacak.

Sosyo ekonomik yönden Sanliurfa’nin en dezavantajli ilçesi olan Eyyübiye’nin kaderini degistirmek için projeler üreten ve uygulamaya koyan Eyyübiye Belediye Baskani Mehmet Kus, ilçenin genç nüfus potansiyelinin en büyük sorununun issizlik oldugunu, bu sorunu çözmek için kamunun tüm imkanlarini seferber ettiklerini söyledi.



Geçtigimiz aylarda baslayan kazi ve hafriyat çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan, betonarme kisimlarinin imalatina baslanan fabrika binasindaki gelismeleri yakindan takip eden Baskan Kus, dün yaptigi incelemelerde yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi. Insaat çalismasini bir an önce tamamlayip, fabrika binalarini faal hale getirmek istediklerini dile getiren Baskan Kus, “Seçildigimiz günden bu yana çalismalarimizi hummali bir sekilde sürdürüyoruz. Sahada en çok karsilastigimiz sorun istihdam idi. Eyyübiye Belediyesi olarak istihdama katki sunma noktasinda taahhütlerimiz vardi. Su anda Baskan Yardimcimiz ve Meclis Üyemizle birlikte fabrika insaatimizda detayli incelemelerde bulunduk. Insallah çok yakin zamanda yapimini tamamlamis ve Eyyübiyeli kardeslerimle açilisini gerçeklestirmis olacagiz” dedi.

Projenin hayata geçmesiyle istihdam olanagi saglamak adina çok büyük bir adim atmis olacaklarini kaydeden Baskani Kus, “Tabi ki yetmez, 32 sehirden büyük ve istihdam anlaminda belki Türkiye’nin en dezavantajli ilçesi olan Eyyübiye’de hep istihdam dedik. Yine bunu saglamak adina baslattigimiz sera projesi de tamamlanma asamasinda. Insallah 15-20 gün içinde seramizin da açilisini Eyyübiyeli kardeslerimle gerçeklestirecegiz. Orada da yüzlerce gencimize istihdam saglayacagiz” diye konustu.

Eyyübiye Belediyesinin diger yatirimlari hakkinda da bilgiler veren Baskan Kus, tamamlanan ve açilisa hazirlanan yari olimpik yüzme havuzu, Süleymansah Gençlik Merkezi, Eyyüp Nebi Etüt Merkezi, üç adet yeni park ve bölgenin en büyük Millet Bahçesi’nin açilisini yapmak için hazirliklara basladiklarini söyledi.



Direkli Mahallesinin ihtiyaci olan kapali semt pazari insaatini da tamamladiklarini ve önümüzdeki günlerde hizmete sunacaklarini kaydeden Baskan Mehmet Kus, kati atik geri dönüsüm merkezi projesine basladiklarini, halkin tüm kesimlerine hitap eden onlarca projeyi hayata geçirmek için çalistiklarini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile