Yüzlerce Kisi Toplu Bayramlasma Töreninde Bir Araya Geldi

Yüzlerce Kisi Toplu Bayramlasma Töreninde Bir Araya Geldi

Kütahya’nin Doglusah köyünde geleneksel toplu bayramlasma etkinligi yüzlerce kisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

Kütahya’nin merkeze bagli Doglusah köyünde yillardir süregelen geleneklerden olan toplu bayramlasma etkinligi, köy disinda yasayan Doglusahlilari bir araya getirdi. Renkli görüntülerin olustugu etkinliklerde çocuklar ve yetiskinler gönüllerince eglendiler. Köylüleri bir araya getirerek baglarin kuvvetlenmesini amaçladiklarini söyleyen Doglusah Köyü Muhtari Halil Dagci, etkinligin önümüzdeki yillarda devam etmesini amaçladiklarini söyledi.

Dagci, "Sosyal medyadan köyümüzün grubundan etkinligimizi paylastik. Köylülerimizi bir araya getirmek, gençlerimizin birbirini tanimalarini amaçladigimiz etkinliklerle toplu bayramlasmamizi gerçeklestirdik” dedi.

Toplu bayramlasma etkinligine yaklasik bin kisinin katildigini aktaran Doglusah Köyü Dernegi Baskani Mesut Güngör ise “Köyümüzün bini askin nüfusu var ancak köyde 80 hane yasiyor. Köy disinda yasayan köylülerimizi bir araya getirmek, birlik beraberlik saglamak, akrabalarin bir araya gelmesini amaçladigimiz etkinligimize yaklasik bin kisi katildi.

Çesitli etkinlikler düzenledik, ikramlarimiz ve eglencelerimiz oldu. Doga ile iç içe oldugumuz toplu bayramlasma etkinligimizi genisleterek devam ettirmek istiyoruz” diye konustu.

Etkinlikten dolayi memnun olduklarini söyleyen vatandaslar, bu etkinliklerin devam etmesi gerektigini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile