Yüzlerce Motosikletli Filistin'e Destek Için Konvoy Olusturdu

Yüzlerce Motosikletli Filistin'e Destek Için Konvoy Olusturdu

Gaziantep’te motosikletli vatandaslar, Israil’in Gazze’ye saldirilarini protesto için "Gazze Için Özgürlüge Sürüyoruz” temali konvoy düzenledi.

Gaziantep Kudüs Platformu ve Gaziantep Gönüllü Kuruluslar Platformu öncülügünde bir araya gelen vatandaslar, Israil’in aylardir Filistinlilere uyguladigi zulmü protesto etti. 15 Temmuz Demokrasi Meydani’nda bir araya gelen motosiklet sürücüleri, meydanda aksam namazini cemaatle kildi. Kur’an-i Kerim’in okundugu ve dualarin edildigi programda katilimcilar, “Kahrolsun Israil”, “Kahrolsun Amerika”, “Hamas’a selam, direnise devam” ve “Nehirden denize özgür Filistin” sloganlari atarak tekbir getirdi. Israil’in Gazze basta olmak üzere Filistin’in diger kentlerine düzenledigi saldirilarda çok sayida Filistinlinin sehit edilmesine tepki gösteren vatandaslar, "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" seklinde Israil aleyhine slogan atip, sik sik tekbir getirdi. Meydanda toplanan çok sayida gönüllü motosiklet grubu ve motosiklet sürücülerine Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu ve siyasi partilerin temsilcileri de destek verdi.

Gaziantep Kudüs Platformu ve Gaziantep Gönüllü Kuruluslar Platformu adina basin açiklamasini okuyan Ubeydullah Kiliç, “8 ayi askin bir süredir Gazze’de soykirimda bulunan siyonist Israil rejiminin Gazze’nin tamaminda uyguladigi soykirim caniligini, Refah’a siginmis 1 milyonun üzerinde çadirlarda tikis tikis yasayan insanlarin üzerine attiklari bombalarla çadirlari yakarak yüzlerce Filistinli çocuk ve kadinin yanarak sehit olmalariyla sonuçlanan katliamlara imza atarak devam etmektedir. Iyice zivanadan çikan siyonistler, insanliktan uzak bir halde terör saldirilarini sürdürürken, son günlerde Lübnan’a saldiri hazirligi yapmaktadir. Dünyayi üçüncü dünya savasinin esigine getiren bu siyonist örgüt, mutlak suretle durdurulmalidir. Uluslararasi Adalet Divani’nin saldirilari durdurma karari aldigi Gazze’de hiç ara vermeksizin yerinden edilen Filistinlilerin üzerine bomba yagdiran bu siyonist çetenin anlayacagi tek dilin güç oldugu da net bir sekilde bir kez daha ortaya çikmistir. Gazze’de tarihin en acimasiz soykirimlarindan birini gerçeklestiren siyonistlere karsi artik söz bitmistir. Israil rejiminin zalimligini, caniligini ve katilligini konusmak artik beyhudedir. Bundan sonra yapilmasi gereken tek bir sey vardir ki; o da siyonistlere karsi fiilen harekete geçmektir. Sekiz ayi askin bir süredir siyonistlere direnen Gazze halkinin da, Filistin direnisine destek olmak için meydanlari dolduran vicdan sahiplerinin de tek istegi siyonistlere karsi anladigi dilden yanit verilmesidir” dedi.

Islam ülkelerinin liderlerine ve tüm Müslümanlara Gazze’deki Israil zulmünün son bulmasi için büyük bir sorumluluk düstügüne dikkat çeken Kiliç, "Vakit, Necmettin Erbakan hocamizin dedigi gibi Israil’e karsi güç gösterme vaktidir. Zira Israil rejiminin kinamalardan, sözlü tepkilerden anlamadigi ve bu tutumu umursamadigi gayet açiktir. Bugün içerisinde bulundugumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Islam ülkelerinin acizligidir. Bugün içerisinde bulundugumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Israil rejimine karsi vahdet ruhunu kusanip Islam baris gücünü olusturmayanlardir. Bugün içerisinde bulundugumuz zillet halinin en büyük müsebbibi Gazze cayir cayir yanarken Israil rejiminin üzerine kabus olamayan Islam ülkelerinindir. Ey Islam ülkelerinin halklari ve liderleri Allah’tan korkun, Islam’in izzetine sarilin, dinimizin emirlerini kusanin. Sizin acziyetiniz yüzünden Gazze yaniyor ve sizin etkisizliginiz yüzünden Gazzeli kardeslerimiz soykirima ugruyor. Filistinli kardeslerimiz bugün insanlik draminin en acisini yasiyor ve sadece kendi topraklari için degil, tüm Islam cografyasi için bedel ödüyor. Öyle ki Filistin direnisi, bugün sadece kendi topraklarini koruma yahut özgürlestirme maksadiyla mücahede vermiyor. Filistinli kardeslerimiz ayni zamanda Bagdat’in, Sam’in, Dogu Türkistan’in, Diyarbakir’in ve Istanbul’un selameti için de mücahede ediyor. Bugün bizler çok iyi biliyoruz ki karsimizda bulunan Israil adli terör organizasyonunun hedefi yalnizca Gazze, Kudüs yahut Bati Seria ile sinirli degil. Bugün Israil, Gazze’de basarili oldugu takdirde siyonistlerin yarinki hedefleri bizim topraklarimiz olacaktir. Bundan dolayidir ki Hamas sadece Filistin için degil, bizler için de savasmaktadir. Türkiye halki Hamas basta olmak üzere Filistin direnis hareketlerinin ne yaninda ne de arkasindadir. Anadolu insani bugün Filistin direnisinin ta kendisidir” diye konustu.

Basin açiklamasinin ardindan Türk ve Filistin bayraklari sallayan motosikletli grup, Filistin’e destek sloganlari atarak sehir içinde tur atti. Konvoyun turu Millet Camii’nde son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile