Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), acil yardım konusunda daha bilgili sağlıkçılar yetiştirmek amacıyla Türkiye'de daha önce 4 üniversitede kurulan Acil Yardım Simülasyon Merkezi'ni törenle açtı.
Van Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulundaki salona kurulan merkezin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, temel ilkelerinin binadan önce eğitim öğretimle ilgili bütün altyapı imkanlarını öğrenci ve öğretim üyelerine temin etmek olduğunu söyledi.
Merkezin kurulmasıyla bu anlamda okulun herhangi bir eksiği kalmadığını anlatan Battal, şöyle devam etti:
'Bundan sonra biz hem öğrenci hem de hocalarımızdan bu desteklerimizin karşılığında daha iyi yetişmelerini, yetiştirilmelerini bekliyoruz. Zaten Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz çok iyi öğrenciler yetiştiriyor. Bunun dönüşünü sağlık kurumlarından alıyoruz. Biz buna daha etkin bir katkı sunalım diye bu malzemeleri ilave olarak aldık.'
- 'Daha bilgili bireyler yetiştireceğiz'
Battal, üniversitede altyapıyı hızla güçlendirdiklerini ve yatırım yapmaya devam edeceklerini vurguladı. YYÜ'nün bölgesinde güçlü bir üniversite olduğunu aktaran Battal, 'Sağlık ekibi olarak yetiştirilecek elemanlara altyapı olarak güçlü bir destek vermek suretiyle geleceğe, daha bilgili, kabiliyetleri gelişmiş ve öz güvenleri güçlü bireyler yetiştireceğiz. Bu simülasyon merkezimiz, Türkiye'de üniversiteler içerisinde beşinci olarak temin edilmiş bir merkez.' dedi.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Ali Rıza Kul ise Rektörlüğün verdiği destekle çok önemli bir merkeze kavuştuklarına işaret ederek desteklerinden dolayı Rektör Battal ve yönetime teşekkür etti.
- 'Öz güven kazanacağız'
Okulun İlk ve Acil Yardım Bölümü birinci sınıf öğrencisi Gökçe Senay Yaşar, hizmete giren simülasyon merkezinin çok donanımlı olduğunu belirtti.
Merkezin öğrenciler için çok faydalı olacağına inandıklarını dile getiren Yaşar, 'Bizim yapmamız gereken şey, hastayı entübe etmek. Bizim artık çok iyi entübasyon maketlerimiz var. Bundan sonra hocalarımız daha iyi anlatabilecek, biz de daha iyi öğrenebileceğiz. En azından öz güven kazanacağız.' dedi.
Öğrencilerden Elif Şakar ise merkezin kendilerine büyük katkı sağlayacağını, daha bilgili hale geleceklerini söyledi.
Paramedik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Bayram Başdinç, önceden maket olmadığı için uygulama yapamadıklarını ifade etti. Bu nedenle eğitim için hastaneye gittiklerinde sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken Başdinç, şunları kaydetti:
'Hastalara uzaktan bakıyor, yapıp yapamayacağımız konusunda korkuya kapılıyorduk. Ülkemizde de çoğu kişi işe başladıktan sonra işi öğreniyor. Biz artık çoğundan şanslı olacağız. Maket üzerinde uygulayıp öğrenecek, ekstra bir eğitim almadan gönül rahatlığıyla işimizi yapabileceğiz.'
YYÜ'de, Acil Yardım Simülasyon Merkezi Açıldı
YYÜ'de, acil yardım konusunda daha bilgili sağlıkçılar yetiştirmek amacıyla Acil Yardım Simülasyon Merkezi açıldı Rektör Prof. Dr. Battal: 'Sağlık ekibi olarak yetiştirilecek elemanlara altyapı olarak güçlü bir destek vermek suretiyle geleceğe daha bilgili, kabiliyetleri gelişmiş ve öz güvenleri güçlü bireyler yetiştireceğiz'