Yyü, Kariyer Geliştirme Merkezi'ni Tanıttı

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan "Kariyer Geliştirme Merkezi" için tanıtım toplantı düzenlendi.

Kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısı, YYÜ Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fuat Tanhan'ın merkez ile ilgili bilgi vermesiyle başladı.

Ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, merkezin bölge için büyük önem taşıdığını söyledi.

Van'ın genç nüfus potansiyeline dikkat çeken Battal, insan kaynağı açısından kentin sorununun olmadığını ancak insan kaynağının eğitimiyle ilgili ciddi sorunların bulunduğunu ifade etti.

Battal, şöyle konuştu:
"En genç nüfus Van'da. Dolayısıyla çok iyi bir yerdeyiz. Burada kariyer merkezlerinin doğru bir planlama yapması gerekiyor. Batılı ülkeler, insan kaynağının eğitimine, ufkunun açılmasına çok önceden başlamış. Artık ülkemizde bu sorunların üstesinde nasıl gelebileceğimizi tartışıyoruz. Bölgemizi iyi tanıdığımız için kariyer merkezleriyle çok iyi noktaya geleceğiz."
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise kariyer kavramını, iş ve yaşam hayatında elde edilen ya da hedeflenen düzey olarak tanımladı.
Kentin en önemli sorunlardan biri olarak görülen insan kaynağı sorununun ortadan kaldırılmasına yönelik başlatılan çabanın önemli olduğunu belirten Takva, "Bu merkezin açılmasında ve kurumsallaşmasında emeği geçenleri, destek verenleri ve açılmasına katkı sağlayan herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum. Kariyer merkezinin açılması başlı başına bir girişimcilik örneğidir. Girişimcilik de kariyer yolculuğunun ön koşuludur. Bunun için yetenek, bilgi ve cesaret gerekiyor. Burada bunu görmek çok değerli" dedi.

Toplantı, İstanbul Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşe Ayçiçeği Dinn'in, "Kariyer" konusundaki sunumuyla son buldu.
Toplantıya, kentteki iş ve meslek grupları temsilcileri, öğretim üyeleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile