İspanya ve İtalya'da dünyaca ünlü hocalardan "obezite ve diyabet cerrahisi" eğitimi alan ve aynı zamanda İstanbul ile Bezmi Alem üniversiteleri tıp fakültelerinde şişmanlık ve şeker hastalığının ameliyatla tedavisi konularında eğitim alan Doç. Dr. Aziz Sümer, YYÇ Araştırma Hastanesinde göreve başladıktan sonra İstanbul'dan gelen Canan Onaç'ı tedavi etmeye başladı.
YYÇ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Başhekim Prof. Dr. Hakan Çankaya ve Sümer'in ziyaret ettiği Onaç, tedaviden çok memnun kaldığını ve herkese tavsiye edeceğini söyledi.
Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanenin kurulduğu günden itibaren hızla gelişerek Türkiye'de sayılı hastaneler içine girmeye başardığını belirtti.
Battal, "Hastanemiz bölgede çok iyi bir konumda. Dışarıdan birçok hasta bize tedavi için geliyor. İstanbul'dan bir vatandaşımız tedavi için bizi tercih etmiş. Eskiden buradaki hastalar İstanbul'a Ankara'ya giderken artık oradaki hastalar bize geliyor. Tabi bunları görmek bizi çok mutlu ediyor. İnşallah daha da büyüyerek yurt dışından da hasta kabulüne başlayacağız" dedi.
İnternetten yaptığı araştırmalar sonucu tedavisini Van'da yapmaya karar verdiğini söyleyen Onanç, "Hastalığımın ilerlemesinin ardından Türkiye'deki tüm hastaneleri araştırdım. Araştırmalarım sonucu konusunda uzman olan Doç. Dr. Aziz Sümer'in Van'da olduğunu öğrenince tedavi için Van'a gelmeye karar verdim. Gelmeden önce ön yargılarım tabi ki oldu ama buraları görünce çok memnun kaldım. Tedavim çok iyi geçti. Çok memnun kaldım" diye konuştu.
Obezitenin önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu belirten Doç. Dr. Sümer ise son yıllarda şişmanlık ve şeker hastalığının tehlikeli boyutlara ulaştığını söyledi.
Obezitenin dünyada son yıllarda giderek artan bir problem olduğunu anlatan Sümer, Dünya Sağlık Çrgütü verilerine göre dünyada 15 yaş üzeri bireylerden 1.6 milyarı fazla kilolu, yaklaşık 400 milyonunun da obez olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
"Obezite modern çağın salgınıdır. Obezite ve beraberinde oluşan şeker hastalığı modern dünyanın en önemli sorunlarından biri. Çlkemizde de son yıllarda obezite görülme sıklığı giderek artıyor. Bölgedeki şartlar doğrultusunda tam kapasiteli bir obezite merkezi kurduk. Hasta kabulüne 3 ay önce başladık. Bugün de bir ilke imza atarak İstanbul'dan hasta kabul ettik. Hastamız yapılan tedavisinin ardından taburcu edilecek. Hastaların bizi tercih etmesi çok sevindirici."
Yyü Sayesinde Kilo Sorunundan Kurtuluyor
Obezite rahatsızlığı nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan ve 110 kiloya ulaşan 24 yaşındaki Canan Onaç, Yüzüncü Yıl Çniversitesi (YYÇ) Dursun Odabaş Obezite ve Diyabet Cerrahisi Merkezinde bıçak altına yatmadan her ay 15 kilo verecek.