Yaşanan değişimle ilgili konuşan Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, “YYÜ olarak cazibesi yüksek düzeyde olan bir üniversite haline geldik. Bizler artık bölgesel demiyoruz, ulusal demiyoruz, uluslararası düzeyde de bilimsel açıdan da çok güçlü bir yapıya sahip olmamızla beraber fiziki mekânlarımızı da tamamladığımızda her yönüyle artık uluslar arası düzeyde yarışabilen bir üniversite haline gelmiş olacağız. Çok amaçlı bir spor kompleksi üzerinde bulunduğumuz zemin basketbol ve değişik sportif faaliyetlerin yapılabileceği alanı oluşturuyor. 3 bin 500 kişilik hacmine baktınız zaman Türkiye’deki üniversitelerin sahip olmuş olduğu spor komplekslerinin hemen hemen en büyüğü ve en kapsamlısı diyebiliriz. Burada ferdi sporlar, çalışma amaçlı destek sahaları, Fin hamamı ve Osmanlı hamamları bulunacaktır. İnsanlar buraya geldiği zaman aradıkları her şeyi bulabilecekler” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin en çok talep ettiği ferdi sporlarının da bu komplekste yer aldığını ifade eden Battal, “Bokstan tutun güreşe, masa tenisine kadar hemen hemen bütün sporların yapılabileceği alanlarımız mevcuttur. Bu kompleksimiz bittiği zaman gerçekten de Van’a ve üniversitemize kazandırılmış çok güzel görüntüsü ve fiziki yapısı oldukça albenisi yüksek düzeyde olan bir kompleks olacak. Bir buçuk iki ay sonra bu kompleksimiz tamamen şekillenmiş olacak” diye konuştu.
Yeni yapılan kütüphane ve yemekhane hakkında da bilgiler veren Battal, şu ifadeleri kullandı:
“Yeni yapılan kütüphanemiz için iddialıyız. Özellikle Türkiye’de üniversiteler içerisinde bulunan bütün kütüphaneler içerisinde en donanımlı ve teknolojiyi en yüksek düzeyde kullanan kütüphaneye sahip olmuş olacağız. Bunun yanı sıra yemekhanemiz artık gün geçtikçe büyüyen üniversitemize yetmiyordu. Bizde bunun için ek bir yemekhane binası da yaptırıyoruz. Yapısal açıdan oldukça iyi bir donanıma sahip yemekhanemizde öğrencilerimiz raylı sistemle yemeklerini el dokunmadan almış olacaklar.”
Üniversitede 2011 depreminden sonra başlayan yapılardan ‘Alle Yolu’ projesi ilgili de bilgi veren Battal, “Türkiye’de denize nazır bir kaç üniversiteden bir tanesi de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’dir. Dolayısıyla yaya yollarımızın teknolojik, mimari ve estetik açıdan çok iyi bir konuma getirerek üniversitemizi öğrenciler açısında da tercih edilebilir, albenisi cazibesi yüksek düzeyde olan bir üniversite haline gelmiş olacak. Öğrencilerimiz şimdiden artık buradan ayrılmak istemiyorlar. Bu projelerin bitirilmesini istiyorlar. Üniversite içinde birde Alle (yaya) yolu yapıyoruz. Burada kampüsümüzün sahip olmuş olduğu doğal güzelliği yaya yolu ile pekiştirmiş olacağız. Kampüsümüz Türkiye’de denize olan yakınlığıyla birkaç üniversiteden bir tanesi. Öğrencilerimiz şimdiden artık buradan ayrılmak istemediklerini ve bu projelerin bitirilmesini istemekteler. Dolayısıyla bizler de hızlı bir şekilde projelerimizi bitireceğiz” diye konuştu.
YYÜ Yeni Tesislerini Bu Yıl Hizmete Açıyor
VAN – Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından başlayan yeni yapılaşma devam ediyor.