Zabita Personeline Yakin Savunma Teknikleri Egitimi

Zabita Personeline Yakin Savunma Teknikleri Egitimi

Ankara Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi bünyesinde görev yapan zabita personeline “yakin savunma” teknikleri konusunda ilk kez egitim verildi. EGO Spor Kulübü egitmenleri tarafindan verilen 2 aylik egitimi basariyla tamamlayan 220 zabita personeli Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarini aldi.

Ankara Büyüksehir Belediyesi Zabita Daire Baskanligi bünyesinde görev yapan zabita personeline yönelik baslatilan egitim programlari devam ediyor. Ankara Zabitasi’nda simdi de görev esnasinda yasanabilecek herhangi bir saldirinin önlenmesi amaciyla “Yakin Savunma” teknikleri konusunda egitim verildi.

EGO Spor Kulübü egitmenleri esliginde 2 ay süren ve ilk kez düzenlenen egitim programi sonrasinda 220 zabita personeli sertifikalarini aldi.

Hedef: personel kadar vatandaslarin da güvenligi

Atatürk Spor Salonu’nda gerçeklestirilen sertifika törenine ABB Genel Sekreter Yardimcisi Kemal Çokakoglu, Zabita Daire Baskani Rifki Demircan, ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskani Mustafa Artunç, Muhtarlik Isleri Daire Baskani Önder Yanmaz ve EGO Spor Kulübü Baskani Taner Özgün de katildi.

Yaklasik 3 yildir personelin kisisel kapasitelerini ve kariyerlerini daha iyi hale getirmek için çalistiklarini belirten ABB Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Kemal Çokakoglu, söyle konustu:

“Personelimizin kisisel donanimlarini artirmalari için çesitli egitim ve seminerler veriyoruz. En büyük amacimiz kamu hizmetlerini yerine getirirken hem vatandasimiza etkin bir hizmet sunulmasini saglamak hem de sizlerin bu isi severek ve daha donanimli yapmanizi saglamak. Vatandaslara davranis biçimi ve mesleki etik açisindan hepinize büyük sorumluluk düsüyor. Egitime katilanlari tebrik ediyorum.”

Zabita Daire Baskani Rifki Demircan da egitimler hakkinda su bilgileri paylasti:

“Bu gençlerimizi bu yil yeni ise baslattik. 220 personelimize 2 aylik bir dönem içerisinde haftada 3 saat olmak üzere yakin savunma egitimi verdik. Buradaki asil amaç dövüs degil sadece kendilerini savunma. EGO Spor Kulübü ile beraber ortak bir çalisma yaptik. Egitim sonucunda gördük ki bu egitimler sahada personelin isine yarayacak. Ilk defa savunma sporu egitimi verildi.

Katilan tüm personel basariyla bu egitimlerden geçti. Gençlerimize her türlü egitimi veriyoruz, yakin zamanda da isaret dili ile ilgili bir egitimimiz olacak.”

Zabita personelinden egitime yogun ilgi

Antrenörler kadar egitime yogun ilgi gösteren zabita personeli savunma teknikleri egitimi ile ilgili düsüncelerini su sözlerle dile getirdi:

- Serkan Bakir (EGO Spor Kulübü Antrenörü): “Arkadaslar özveriyle derslere geldiler. Hepsi harika bir katilim gösterdi ve teknikleri basariyla uyguladilar.”

- Fatma Bakir (EGO Spor Kulübü Antrenörü): “Personelin disarida herhangi bir zorluga karsi mücadele edilebilmesi ve sosyal hayatta kullanilabilmesi için pek çok teknigi kapsayan egitimler verdik. Kadin zabita memurlari da titizlikle geldiler ve basari gösterdiler. Tüm personel yogun gösterdi, basarili oldu ve sertifikalarini hak etti.”

- Tugçe Tanrikulu: “Teskilatimizda kadin zabita oldukça fazla. Bu egitimlerin çok katkisi oldu. Günlük hayatimizda da kullanabilecegimiz teknikleri ögrendik. Bu tarz egitimler sayesinde kendimizi daha donanimli ve güvende hissediyoruz.”

- Defne Özgündüz: “2 aydir savunma egitimi aldik. Hem mesleki olarak hem de bir kadin olarak bu egitimi almaktan mutluluk duydum. Sahada çalisirken bir saldiri esnasinda bu egitimin fayda saglayacagina inaniyorum.”

- Ömer Köse: “Sahada görev yaptigimiz için bu egitimlerin bize çok katkisi oluyor. Mesleki olarak yasayacagimiz fiziksel saldirilari savusturmak amaciyla bu teknikleri kullanacagiz.”

- Burak Cicu: “Bazen kendimizi savunmamiz gereken durumlar yasiyoruz aldigimiz savunma egitimlerde ögrendiklerimize herhangi bir saldiri esnasinda basvuracagiz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile