Zabitadan Degirmenalti Esnafina Denetim

Zabitadan Degirmenalti Esnafina Denetim

Tekirdag Süleymanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügü, üniversite ögrencilerinin yogunlukta oldugu Degirmenalti Mahallesi’nde hijyen, kaldirim isgali ve tabela, afis gibi tanitim materyallerinin yönetmeliklere uygunlugunu denetledi.

Namik Kemal Üniversitesi yerleskesinin bulunmasi sebebiyle özellikle egitim-ögretim döneminde yogun ögrenci nüfusunu agirlayan Degirmenalti Mahallesi’nde kapsamli denetimler gerçeklestiren Süleymanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügüne bagli ekipler, gida üretimi ve satisi yapan isletmelerde hijyen, kaldirim isgali gibi konularda kontrol çalismasi yürüttü. Kanun ve yönetmelik dogrultusunda sorunlar tespit edilen isletmelere, üniversite açilmadan önce gerekli uyarilar yapilarak saglikli bir isleyis kazandirildi.

Izinsiz asilan afis ve ilanlar toplandi

Zabita Müdürlügü ayrica yönetmeliklere uygun olmayan sekilde tabela, afis asan, ilan yapistiran esnafa da uyarilarda bulunuldu. Ilan ve afis asmak için Süleymanpasa Belediyesinden izin alinmasi ve belediyenin gösterdigi alanlarda tanitim çalismalarinin yapilmasi zorunlulugu hatirlatildi. Ekipler ayrica uygunsuz ilan ve afisleri sökerek görüntü kirliliginin önüne geçilmesini sagladi.

Süleymanpasa Belediyesi Zabita Müdürlügünden yapilan açiklamada, denetimlerin titizlikle sürdürüldügü belirtilerek, zor durumda kalmamak için esnaf ve isletmelerin faaliyetlerini kanun ve yönetmeliklere uygun sekilde yürütmelerinin önemine deginildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile