Zabıtaya Saldıranlara Hapis Cezası

Karşıyaka Çarşısı'nda işgalleri önlemeye çalışan zabıta ekiplerine saldırıp, hakaret ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 kişiye hapis cezası verildi.

Karşıyaka Belediyesi'nden yapılan açıklamada, sokaktaki işgallere yönelik çalışma yürüten zabıta ekiplerine saldırdıkları, hakaret ettikleri için polis tarafından gözaltına alınan 4 kişinin yargılandığı davada karar çıktığı bildirildi.

"Görevli memura karşı direnme, görevinden dolayı hakaret" suçlarından açılan davada, sanıklardan Ş.G'nin 1 yıl 13 ay 25 gün, ayrı denetimlerde görevlilere iki kez saldırdıkları ileri sürülen sanıklar A.K., S.E. ve C.D.'nin ise "suçu ikişer kez işlemeleri" nedeniyle 2 yıl 20 ay 54'er gün hapis cezasına çarptırıldıkları kaydedildi. Davanın görüldüğü 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin sanıklara ayrıca her müdahil vekil için de bin 320 lira para cezası verdiği bildirildi.

Açıklamada, sanıkların geçmişte sabıkasının bulunmaması, somut hesaplanabilir bir maddi zararın olmaması, duruşmalardaki tutum ve davranışları nedenleriyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği ifade edildi.

Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri geçtiğimiz aylarda Karşıyaka Çarşısı'nda yolları işgal edenlere yönelik çalışma yaparken, 1725 sokak ve 1690 sokaklarındaki manavların saldırısına uğramış, zabıtanın şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alınan saldıranlar hakkında dava açılmıştı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile