Adana’nın bugünkü yatak kapasitesinin 4 bin 300 olduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığından yatırım belgesi alarak yatırımda olan yatak kapasitesinin ise 4 bin 500 olduğuna dikkat çeken Zaimoğlu, “Bölgemiz turizminin gelişmesinde önemli rolü olacağına inandığımız Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm yatırımları için Adana-Yumurtalık’ta 2 adet 1000 yataklı otel veya tatil köyü, Hatay’ın İskenderun ilçesi Akçalı beldesinde toplam bin 350 yataklı 3 adet otel veya tatil köyü, 4 adet günübirlik tesis, İçel Tarsus ilçesi 37. ve 43. sokaklarda 2 adet özel konaklama tesisi ile 1 adet özel tesis (restoran-cafebar) alanları tahsise çıktı. Daha önce İçel-Tarsus’ta tahsisleri gerçekleştirilmiş 9 bin yataklı otel, tatil köyü ile İçel Yat Limanlarımıza bölgemizdeki mevcut otel yatak kapasitelerimizi ve ileride açılabilecek yeni turizm alanlarını da ilave ettiğimizde bölgemiz turizmi büyük bir çıkış yakalayacaktır” dedi.
Zaimoğlu, Çukurova Bölgesindeki kentlerden İçel’i Ekonomi Bakanı M. Zafer Çağlayan, Hatay’ı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, son kabine değişikliğiyle de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Adana Milletvekili Ömer Çelik’in getirilmesiyle Bakanlar Kurulunda 3 bakanla temsil edilmesinin bölge için büyük bir şans olduğunu ve bu fırsatın kaçırmaması gerektiğini kaydetti.
Zaimoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çukurova Bölgesinde yer alan Adana, İçel ve Hatay illerinin bir çok özelliği birbirine benzer ayrıca bir araya geldiğinde birbirlerinin eksiklerini gidererek her ilin güçlü yanlarını ön plana çıkardığımızda muhteşem bir güç ortaya çıkacaktır şeklinde açıklama yapan ÇUKTOB Başkanı Zaimoğlu, biz Çukurova Otelciler Birliği olarak yıllardır bu konuyu savunuyoruz ve tüm çalışmalarımızı bu birliktelik üzerine veriyoruz, son yıllarda Adana, İçel ve Hatay Valilerimizin de destekleriyle birçok toplantı ve çalışma birlikte yapıldı ve çok başarılı sonuçlar alındı.
Valilerimizin, Belediyelerimizin, Ticaret ve Sanayi Odalarımızın bugüne kadar yapmış olduğu bu birlikte hareket mesajlarını iyi değerlendirerek üç bakanımızın da destekleriyle bölgemizi geleceğin yıldızı haline getirebiliriz. Artık bakanlarımıza bölgemizi ileriye taşıyacak projeleri üretip sunmamız gereken zamandır.
Adana ilimizin bugünkü yatak kapasitesi 4 bin 300 yataktır. Kültür ve Turizm Bakanlığından yatırım belgesi alarak yatırımda olan yatak kapasitesi de 4 bin 500 yataktır. Bu otellerin hepsinin açılması daha üç dört seneyi alacaktır. Bu süreç mutlaka mevcut otellere ilk etapta zarar verecektir ama Adana gibi Doğu Akdeniz’in büyük bir metropolü olan bir şehirde olması gereken yatırımlardır. Ayrıca Adana hatta Çukurova Bölgesi olarak son kabine değişikliğiyle Kültür ve Turizm Bakanı olan Sayın Ömer Çelik’in bölgemiz turizminin gelişmesi için çok önemli adımlar atacağına inanıyorum, bütün bunları düşündüğümüzde Çukurova Bölgemiz turizm’de ülkemizin önemli turizm bölgelerinden biri olacaktır.
Adana Valimiz Hüseyin Avni Coş’un, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın ve İlçe Belediyelerimizin, Kamu ve Sivil toplum örgütlerimizin bugüne kadar turizme yönelik çok önemli çalışmaları olmuştur, Adana olarak bütün yöneticilerimizle Sayın Bakanımız Ömer Çelik’in desteği, birikimi ve enerjisiyle bütünleştiğinde kısa zaman içerisinde turizmde bugüne kadar yapılanlardan daha fazlasının yapılabileceğine inanıyorum. Adana sağlık turizmi, gastronomi turizmi, kültür turizmi, yayla turizmi, deniz turizmi gibi birçok turizm çeşidiyle de turizmde öne çıkacaktır.”
Zaimoğlu: '3 Bakan Bölgemiz İçin Şans'
Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu, Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna oturur oturmaz Yumurtalık ilçesine 2 adet bin yataklı otel veya tatil köyü tahsis kararlarının ilana çıkmasının sevindirici olduğunu söyledi.