Bill Park, Zaman gazetesini Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olarak gördüğünü söyledi. Park, büyüyen ekonomisiyle Türkiye’nin dünyada yükselen bir değer olduğunu ifade etti.
Zaman Britanya’nın düzenlediği iftar yemeğinde bir konuşma yapan Park, Türkiye’nin son yıllardaki gelişimine dikkat çekerek Zaman gazetesinin bu noktada yaptığı katkılardan övgüyle bahsetti.
Kendisi gibi Türkiye üzerine araştırma yapan akademisyenler ve politikacılar için Zaman gazetesinin çok önemli bir bilgi kaynağı olduğunu ve iyi bir gazetecilik hizmeti verdiğini belirten Ortadoğu uzmanı, “Türkiye çok ilginç bir ülke. Zaman gazetesi bu farklı ülkeyi anlamımızda çok önemli bir role sahip bulunuyor.” diye konuştu.
Bill Park, dünya’da büyük değişimlerin yaşandığı bir zamanda Ortadoğu`da dengelerin hızla değiştiğine dikkat çekerek, güç dengelerinin yer değiştirdiği böyle bir zamanda Türkiye’nin stratejik bir role sahip olduğunu kaydetti. Park ayrıca, dünyadaki birçok ülkenin kriz sonrası ekonomisi küçülürken, Türkiye’nin böyle bir dönemde büyük bir ekonomik büyüme gerçekleştirdiğine dikkat çekti.
DÜNYA TEK BİR ÜLKE OLSAYDI, İSTANBUL BAŞKENTİ OLURDU
Londra’nın ünlü Türk restorantlar zinciri Sofra’da düzenlenen iftar yemeğine, Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Türkiye uzmanı Dr. Bill Park, İspanyol şarkıcı Clara Sanabras, Emel dergisi editörü Sarah Joseph, gazeteci Allegra Mostyn Owen, ekonomist William Hopper gibi birçok seçkin davetli katıldı.
Dünyanın en etkili 10 Müslüman kadını arasında gösterilen Sarah Joseph, konuşmasına geçtiğimiz aylarda bir arkadaşının düğünü sebebiyle bulunduğu İstanbul’un güzelliklerini anlatarak başladı. Londra merkezli ‘Emel’ dergisinin editörlüğünü de yapan Joseph, “Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti kesinlikle İstanbul olurdu.” diyerek, buranın farklılıkların bir arada yaşandığı örnek bir şehir olduğunu ve boğazın doğuyla batıyı birbirine bağlayan bir “nehir” olduğunu dile getirdi. Zaman gazetesini de İstanbul boğazının “birleştiriciliğine” benzeten Joseph, Zaman’ın batı ile doğu arasında “bilgi akışını ve birlikteliğini” sağlayan bir misyon eda ettiğini ifade etti.
İngiltere’nin önde gelen ekonomistlerinden William Hopper ise Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olduğunu ve önümüzdeki yıllarda ekonominin başlıca lokomotiflerinden biri haline geleceğini söyledi. Zaman Britanya için haftalık ekonomi yazıları da kaleme alan Hopper, Arap Baharı’nda Türkiye’nin çok stratejik bir role sahip olduğunu ve bölgedeki ülkeler için “rol model” olabileceğini de sözlerine ekledi.
Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok da dünyanın birçok yerinde büyük bunalımların yaşandığını ve insanlığın zor bir imtihandan geçtiğine dikkat çekerek, rahmet ayı olarak bilinen Ramazan vesile edilerek darda olanların yardımına koşmamız gerektiğini dile getirdi. Bu arada, Demirok’un iftarda yaş günü de kutlandı.
10 Ocak 2011’de yayın hayatına başlayan ve genel yayın yönetmenliğini İlhan Gökalp’in yaptığı Zaman Britanya, haftalık Türkçe ve İngilizce olarak iki farklı gazete olarak çıkıyor. Zaman Britanya’nın ülkede Türkiye ile ilgili haberleri İngilizce dilinde yayınlayan tek gazete olma özelliği taşıdığını söyleyen İlhan Gökalp, gazetenin tüm kesimler tarafından ilgiyle takip edildiğini ve iki ülke arasında köprü oluşturduğunu ifade etti.
"zaman Gazetesi, İstanbul Boğazı Gibi Birleştirici"
İngiliz Ortadoğu uzmanı Dr.