Zamanti Irmagi'ndaki 'Rafting' Yarisinin Starti Verildi

Zamanti Irmagi'ndaki 'Rafting' Yarisinin Starti Verildi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Yahyali ilçesine kazandirilan 8 kilometrelik Rafting ve Kano Faaliyetleri Parkuru’nda ilk yarisin startini verdi.

Yahyali ilçesine giden Baskan Büyükkiliç, Vali Çiçek ile burada özellikle gençler basta olmak üzere yerli ve yabanci turistlerin ilgisini çekecek bir etkinligin startini verdi. Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte, il ve ilçe protokolünün katilimlariyla, Zamanti Irmagi üzerinde Rafting ve Kano Faaliyetleri Parkuru ilan edilen alanda düzenlenen ilk yarisin startini verdi. Yarisçilari selamlayan ve basarilar dileyen Baskan Büyükkiliç, Yahyali’nin dogasiyla ve insaniyla bir ayri güzel oldugunu belirtti.

Zamanti Irmagi Rafting ve Kano Parkuru tanitiminda açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Vali Gökmen Çiçek’e tesekkür ederek, “Hakikaten Yahyali, insaniyla, dogasiyla güzel derken ayrica bir enerji koridoru oldugunu da biliyoruz. RES projeleriyle, GES projeleriyle, HES projeleriyle, madenleri ile buradaki imkânlari ve kaynaklariyla. Simdi bunlari da astik, bu defa turizm gündemde. Kapuzbasi Selaleleri zaten dillere destan fakat Zamanti ‘gel benim üzerimde rafting yap’ dercesine gidiyor, bizim de içimiz gidiyor. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun. Heyecanla bekliyoruz” seklinde konustu.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de “Kayseri Valiligi ve Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Yahyali Kaymakamligi, Yahyali Belediyesi’nin el ele vererek birlikte Yahyali’nin hem selalelerinin hem de Zamanti Irmagi’nin turizme kazandirma çalismalari tüm hiziyla devam ediyor” dedi.

“8 kilometrelik alan Zamanti Irmagi Rafting Alani olarak tescillendi”

Vali Çiçek, resmi olarak 8 kilometrelik parkurun Zamanti Irmagi Rafting Alani olarak tescillendigini duyurarak, “Yakin zamanda Büyüksehir Belediyemiz tarafindan burasinin yollari yapildi. Turizm alaninda hem Milli Parklar hem YIKOP, valilik çalismalar planladi. Özellikle çok büyük talep vardi. Zamanti Irmagi’nda rafting yapilmasi için hem bölge illerden hem bölgedeki sporculardan burasinin rafting alani olarak belirlenmesi, onaylanmasi ve ilan edilmesi için yogun bir talep vardi. Burasi artik resmi olarak 8 kilometrelik alan Zamanti Irmagi Rafting Alani olarak tescillendi. Artik burada Türkiye sampiyonasi, Avrupa sampiyonasi yapilacak hale geldi” diye konustu.



“Bunu basaracagiz”

Kayseri’yi turizm merkezi yapmak için hem valilik hem Büyüksehir Belediyesi el ele verdiklerini vurgulayan Çiçek, sunlari söyledi:

“Yakin zamanda da acentelerimize de açacagiz. Basvurular da var ve ciddi bir talep var. Biz, hem su sporlarinda hem dogal güzelliklerinde hem kültürel güzelliklerinde hem tarihi özellikleriyle Kayseri’yi turizm merkezi yapmak için hem valilik hem Büyüksehir Belediyesi el ele verdik. Bunu basaracagiz. Bu bölgede ciddi bir degisimin oldugunu, turizmle ilgili talebin arttigini da özellikle kültür turizm müdürümüz veriler üzerinden bize aktariyor. Bundan da çok mutluyuz. Bugün resmi olarak Ya Allah, Bismillah diyecegiz. Arkadaslarimizin raftingini de izleme firsati bulacagiz. Yahyali için hayirli, ugurlu olsun diyorum”

Zamanti Irmagi Rafting Alani için emegi geçen ilgili kurum yetkililerine tesekkür eden Çiçek, Emeklerinden dolayi Baskan Büyükkiliç ve ekibine de tesekkür etti.

Vali Çiçek, turizm çalismalarinin keyif için degil bölgenin ekonomisine katki saglamak amaciyla gerçeklestiginin de altini çizdi.

Vali Çiçek ve Baskan Büyükkiliç’a ziyaret kapsaminda, Yahyali Kaymakami Mehmet Kaya, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk, Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun ile il ve ilçe protokolü eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile