Zayiflamak Isteyenlerin Tercihi Mide Botoksu

Zayiflamak Isteyenlerin Tercihi Mide Botoksu

Medicana International Ankara Hastanesi Diyetisyeni Kübra Karakus, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olmasi ve hizli sonuç saglamasi nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kisilerin siklikla mide botoksu yöntemini tercih ettigini söyledi.

Vücutta sagligi bozacak ölçüde yag birikmesi anlamina gelen obezite, çagin hastaligi olarak nitelendiriliyor. Günümüzde görülme sikligi artan obezite vakalari, zayiflama amaci tasiyan farkli yöntemleri gündeme getiriyor. Mide botoksu, son yillarin en popüler zayiflama yöntemleri arasinda yer aliyor. Mide botoksu uygulamasi her ne kadar zahmetsiz olsa da, islem sonrasinda bir beslenme uzmanindan yardim almak ve uygun beslenme programlari ile yola devam etmek kritik önem tasiyor.

Medicana International Ankara Hastanesi Diyetisyeni Kübra Karakus, anestezi gerekmemesi, zahmetsiz olmasi ve hizli sonuç saglamasi nedeniyle diyet ve egzersiz ile sonuç alamayan kisilerin siklikla mide botoksu yöntemini tercih ettigine dikkat çekti. Mide botoksu uygulamasi ile midedeki düz kaslarin kasilmasinin sinirlandirilarak, mide bosalmasinin yavaslatildigini anlatan Karakus, "Mide botoksunda amaç, kisinin tokluk süresini uzatmaktir. Istahta azalma ve daha az yemek yeme ihtiyaci ile beraberinde kiside makul sürede kilo kaybini saglar" ifadelerini kullandi.

"Mide botoksu sonrasinda mutlaka bir beslenme uzmanindan yardim almalidir"

Mide botoksunun etkisinin ortalama 4-6 ay sürdügünü belirten Karakus, mide botoksu uygulamasi hakkinda sunlari söyledi:

"Mide botoksu geçici bir etkiye sahiptir. Bu süreçten verim alabilmek için kisi dogru beslenme programi ve egzersiz ile destekleyerek süreci hayat tarzi haline getirmelidir. Kisi süreci dogru beslenme ve hayat tarzi degisikligi ile ilerletebilirse botoksun etkisi geçtikten sonra da tekrar kilo alma problemi ile karsilasmaz. Mide botoksu sonrasinda mutlaka bir beslenme uzmanindan yardim alinmalidir."

Mide botoksu sonrasi nasil beslenilmeli

Diyetisyen Kübra Karakus, mide botoksu uygulamasi sonrasinda nasil beslenilmesi gerektigine iliskin bilgi verdi. Uygulamayi takip eden 3 gün boyunca sivi beslenmek gerektigini belirten Karakus, "Metabolizmayi bozmamak ve kas kaybi yasamamak için proteinden zengin tanesiz sivi bir beslenme programi uygulanmalidir" ifadelerini kullandi.

Uygulama sonrasindaki 4-10 günlük dönemde sivi yumusak diyet ile devam edilmesi gerektigini belirten Karakus, bu dönemde de yüksek proteinli beslenmenin önemine dikkat çekti. Kisilerin uygulamadan 10 gün sonra normal beslenmeye hazir oldugunu anlatan Karakus, devam eden süreçteki beslenme düzenine iliskin söyle konustu:

"Bu süreçten sonra düsük karbonhidrat ve düsük yagli, yüksek proteinli, kisiye uygun listeler hazirlanmali ve bu listelerle birlikte hafif egzersizlerle kisinin beslenmesi desteklenmelidir. Bu süreç boyunca kisinin kas yag ve su oranlari haftalik olarak düzenli takip edilmeli ve olusacak herhangi bir eksiklik durumunda beslenme tedavisinde buna yönelik degisiklikler yapilmalidir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile