ZBEÜ'de 1. Uluslararasi Bati Karadeniz Iletisim Arastirmalari Sempozyumu Basladi

ZBEÜ'de 1. Uluslararasi Bati Karadeniz Iletisim Arastirmalari Sempozyumu Basladi

Zonguldak’ta ilki gerçeklestirilen Uluslararasi Bati Karadeniz Iletisim Arastirmalari Sempozyumu’nda iletisimin önemine vurgu yapildi.



Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesince farkli disiplinleri iletisim zemininde bulusturmayi amaçlayan 1. Uluslararasi Bati Karadeniz Iletisim Arastirmalari Sempozyumu, Farabi Kampüsü Ilahiyat Fakültesi Binasi Doç. Dr. Ali Aslan Konferans Salonu’nda basladi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu sempozyumun açilis konusmasini Sempozyum Düzenleme Kurulu Baskani Doç. Dr. Tugba Akdal yapti. Akdal, sempozyumun düzenlenmesinde katki saglayanlara tesekkür etti.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Iletisim Fakültesi Dekan Vekili Profesör Dr. Hamza Çestepe fakültelerinin ögretim faaliyetlerini yenilikçilik anlayisiyla gerçeklestirdigine vurgu yapti. Çestepe, “Planlama ve uygulama ölçütlerinin yerel, ulusal ve ulus ötesi ihtiyaçlar ve gelismeler perspektifinde belirleyen ve söz konusu ölçütleri kesinlikle tutarlilik ilkeleriyle uygulamaya konan fakültemiz gerek altyapi çalismalarini gerekse ögretim faaliyetlerini yenilikçilik anlayisiyla gerçeklestirmektedir. Fakültemizin düzenledigi Bati Karadeniz Iletisim Arastirmalari Sempozyumu ile sizlerle bulusmanin ve paylasmanin onur ve mutlulugunu yasamaktayiz” dedi.



Iletisimin paylasmak, ögrenmek, sosyallesmek gibi birçok konuda var olmanin anahtari oldugunu belirten Çestepe, “Hayati nitelik tasiyan ve bu yönüyle yasamin vazgeçilmez bir geregi olarak açikladigimiz iletisim, paylasmanin, ögrenmenin, sosyallesmenin, kesfetmenin kendimizi ve baskalarini tanimanin, kisacasi var olmanin anahtaridir. Hem bireysel hem de toplumsal düzeyde en ufak bir konuda dahil bir sorun ve çatisma varsa nedeni en temelde iletisime dayanmakta ve çözüm yolu da dolayisiyla iletisimden geçmektedir” ifadelerine yer verdi. Çestepe, iletisimin multidisipliner bir alan haline geldigini ve iletisime dair çalismalarin hiz kazandigini da sözlerine ekledi.

ZBEÜ Rektörü Profesör Dr. Ismail Hakki Özölçer, iletisim kavraminin insanlik tarihiyle yasit olduguna dikkat çekti. Özölçer, “Mühendislik ve çevre ile ilgili oldugu kadar sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de önceligine alan güzide üniversitemizde ve emegin baskenti Zonguldak‘ta böylesi bir etkinlikle sizleri agirlamaktan büyük mutluluk duydugumuzu belirtmek isterim. Nitekim genel anlamda iletisim kavraminin ve iletisim fakültelerinde verilen egitimin en belirgin özelliklerinden biri disiplinler arasi bir yapiya sahip olmasidir. Dolayisiyla iletisimin çok yönlülügünü temel alan söz konusu bu sempozyumda farkli disiplinlerin iletisim semsiyesi altinda tanik olmali, ulusal ve uluslararasi düzeyde birbirinden degerli davetli konusmacilari agirlamanin gururu ve mutlulugunu yasamaktayiz. Insanlik tarihiyle yasit olan iletisim kavrami uygarliklarin olusmasinda ve bilginin nesiller boyunca aktarilmasinda süphesiz ki en önemli araçtir” dedi.



Iletisimin bireylere sosyal kisilik kazandirilmasinin yani sira bilginin ve kültürün aktarilmasina, ihtiyaçlarin giderilmesinden toplum düzeninin devamliligina pek çok isi yerine getirdigini ifade eden Özölçer, “Özellikle son yillarda ekonomi, egitim, saglik, teknoloji gibi alanlarda yasanan toplumsal gelismeler ve küresel etkiler meydana getiren deneyimler, iletisim ve iletisim çalismalarinin önemini daha da belirgin hale getirmistir. Yine bununla birlikte 21. Yüzyilda yasanan dijital dönüsümler bir yandan iletisim egitiminde ciddi degisimler gerektirmekteyken diger yandan da iletisim alaninda faaliyet gösteren taraflarin bu dönüsümün gereklerini en iyi sekilde anlamasini ve uygulamalarina yansitmasini zorunlu kilmaktadir” diye konustu.

Sempozyum; açilis konusmalarinin ardindan Profesör Dr. Nurettin Güz, Profesör Dr. Mine Demirtas ve Doçent Dr. Nozima Muratova’nin katildigi ilk oturumla basladi.

Toplamda 16 oturumun gerçeklestirilecegi sempozyum, 26 Nisan’da sona erecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile