Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, kampüslerine kurdugu elektrikli sarj istasyonlariyla destekliyor. ZBEÜ Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Sehitler Kampüsü ve Ibni Sina Kampüsünde ikiser adet olmak üzere toplamda alti adet sarj istasyonu kuruldu. Üniversitede kurulan 6 adet elektrikli sarj istasyonunda toplamda 9 adet araç ayni anda sarj edilebiliyor. Farabi kampüsündeki sarj istasyonundan ögrenci ve personel faydalanabiliyorken, 15 Temmuz Sehitler Kampüsü ve Ibni Sina Kampüsünde yer alan elektrikli araç sarj istasyonlari da ögrenci, personel ve vatandaslara hizmet veriyor.
Rektör Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, ZBEÜ’nün de bu çerçevede kampüslerinde yesil çevreye olan duyarliligini; dünya üniversitelerini çevreye duyarlilik, enerji, ulasim yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarinda degerlendiren GreenMetric (Yesil Ölçüm) alanlarinda elde ettigi derecelerle gösterdigini ifade etti.
Ayrica sürdürülebilirligin, yasanabilir temiz bir gelecegin ve ulasimda net sifir emisyon hedeflerinde elektrikli araçlarin önemini vurgulayan Rektör Özölçer, kampüslerde kullanima sokulan sarj istasyonlarinin, bu açidan da üniversite ailesine ve Zonguldak’a katki saglayacak önemli bir adim oldugunu ifade etti.
ZBEÜ'de Elektrikli Araç Sarj Istasyonlari Kuruldu
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüsü, 15 Temmuz Sehitler Kampüsü ve Ibni Sina Kampüsünde ikiser adet olmak üzere toplamda alti adet sarj istasyonu kuruldu.



















