ZBEÜ'de Hidrellez Bahar Bayrami Coskuyla Kutlandi

ZBEÜ'de Hidrellez Bahar Bayrami Coskuyla Kutlandi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), Zonguldak Il Kültür Turizm Müdürlügü ve Zonguldak Gençlik ve Spor Il Müdürlügü is birliginde "Hidrellez Bahar Bayrami" etkinliklerle kutlandi.

Farabi Kampüsü Spor Salonu önünde düzenlenen etkinliklere ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Zonguldak Belediye Baskan Yardimcisi R. Kemal Cangöz, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Senol Hakan Kutoglu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Zonguldak Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Zonguldak Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mehmet Türkmen Köse, Zonguldak Gençlik ve Spor Il Müdürü Hakan Yüksel, Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroglu, Amele Birligi Baskani Veli Köktürk, Meteoroloji Müdürü Arif Özkan Marasli, ZBEÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Zehra Safi Öz, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programin açilisinda konusan Il Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, canliligini koruyan en eski geleneklerden biri olan ve Türkiye ile Kuzey Makedonya ortakliginda Somut Olmayan Kültürel Miras olarak kayda geçirilen Hidrellez’in hosgörü, yardimlasma ve doga sevgisi gibi degerleri pekistirmek için önemli bir firsat oldugunu vurguladi.

Il Kültür ve Turizm müdürünün konusmasinin ardindan kürsüye çikan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Hidirellez’in gelisinin bolluk ve bereketin habercisi oldugunu dile getirerek bu bayramin tüm dünyada barisin ve dostlugun hâkim oldugu güzel günlere vesile olmasini temenni etti. Bahar Bayraminin kadim Türk milletinin tarihinde dayanismanin, kardesligin ve birligin simgesi oldugunun altini çizen Rektör Özölçer, Türkiye’nin dört bir yanindan yarinlari için bir arada olan ögrencilerle bu bayrami kutlamanin memnuniyeti içinde oldugunu ifade etti.

Açilis konusmalarinin ardindan program Artvin yöresi halk oyunlari gösterisi ile devam etti. Renki görüntülere sahne olan etkinlikte, Rektör Özölçer ve protokol üyeleri Hidirellez atesini yakarak üstünden atladi. Kemençe esliginde katilimcilarla horon tepilmesi, davul-zurna esliginde halay çekilmesi, köy seyirlik oyunu, Dedem Korkut hikâyelerinden “Kam Büre Bey Oglu Bamsi Beyrek”in anlatimi, geleneksel Türk spor oyunlarindan halat çekme ve çuval yarismasi ile katilimcilara hem eglenceli hem de kültürel açidan zengin bir deneyim yasatan program, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünce düzenlenen yarismalar ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile